Reizen

Travel Tag

Op verschillende blogs schieten de tags als paddenstoelen uit de grond. Ik vind ze leuk om te lezen. Deze vond ik op Worldly Treasury en ik vond hem leuk genoeg om hem zelf ook in te vullen.

Travel Tag
Monument Valley USA

 

Welke landen van de wereld heb je al bezocht?
Nederland, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje, Italië, Griekenland, Vaticaanstad, Tsjechië, Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Swaziland

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?
Overal waar ik nog niet geweest ben! Of nou ja misschien moet ik dan toch maar een land kiezen. Maar er is zoveel te zien en te doen. Dan denk ik dat ik Australië en Nieuw-Zeeland antwoord.

Wat is jouw meest ideale vakantie?
Mijn meest ideale vakantie zou zijn een combinatie cultuur en luieren op het strand. Ik ben niet iemand om twee weken lang op het strand te gaan liggen. Ik wil ook wat zien. Ik ga niet voor niets op vakantie. 

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?
Afgelopen jaar ben ik naar Zuid-Afrika geweest en daar zou ik nog wel een keer terug willen. Ik heb maar een klein gedeelte gezien van het land, maar ik zou daar best nog wel eens terug willen. Al is het alleen maar om in het Krugerpark een luipaard te zien. Grand Canyon in de Verenigde Staten was ook heel mooi. Daar ben ik maar een dag geweest, maar ik zou daar best nog wat langer kunnen blijven. Datzelfde geldt voor Bryce Canyon, ook in de VS. En wat dichter bij huis is Londen ook nog een stad waar ik vaker naartoe zou willen gaan.

Laat je allerleukste vakantiefoto zien!
Het is lastig om een keuze te maken. Er zijn zoveel foto’s om uit te kiezen. Maar pinguïns blijven aparte beesten. Op Boulders Beach in Zuid-Afrika zijn ze volop te zien.

Travel Tag
Pinguïns op Boulders Beach

Ben je al eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?
Ik heb nog niet echt zo’n spannende baan gehad dat ik naar het buitenland moet. Ik ben voor mijn werk wel eens naar Deventer geweest, wat een harstikke leuke stad is, maar ik was er te kort om alles te zien. Voor school ben ik nog wel een keertje een paar dagen naar Praag geweest. Dat is ook een hele mooie stad.

Met wie ga je meestal op reis?
Met vriendinnen of familie. Of met mensen die ik totaal niet ken, omdat ik ook wel af en toe met een groepsreis mee ga.

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan?
Eigenlijk met dezelfde mensen als de vorige vraag. Of misschien zelfs wel helemaal alleen.

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
Een goed boek. Maar ja die is dan ook weer zo uit. Dan moet ik maar meerdere boeken meenemen. Iets praktisch is misschien wel beter. Een mes of zo’n vuurmaakding die ze bij Expeditie Robinson ook hebben.

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?
Als kind ben ik op verschillende plekjes geweest: Zeeland, Noord-Holland, de Veluwe, Overijssel.

Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin?
Ik vind het allebei wel leuk. Attractieparken doen het altijd goed. De Efteling staat daarbij met stip op nummer 1. Een dierentuin vind ik ook leuk, vooral als ze een aquarium afdeling hebben. Burger’s Zoo is daardoor wel topfavoriet.

Zou je liever een ski- of een zonvakantie willen hebben?
Ik ben nog nooit op skivakantie geweest. Dat wil ik wel nog een keertje doen. Maar ik denk wel dat ik dan wel liever een zonvakantie wil hebben.

Wat is jouw leukste vakantie herinnering?
Vorig jaar tijdens mijn vakantie in Zuid-Afrika ben ik gaan walvis spotten. En met succes! Bultruggen zwommen heel dicht bij de boot. Niet eentje, nee heel veel bultruggen. Geweldig gezicht was dat.

Travel Tag
Walvissen spotten in Zuid-Afrika

 

Wat is jouw minst leuke vakantie herinnering?
Eigenlijk heb ik tot nu toe allemaal goede vakanties gehad, waarbij alles is goed gegaan. Misschien dat ik die keren dat we naar Frankrijk gingen en ik wagenziek werd hier kan noemen. Ik zal verder niet in details treden.

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?
Twee jaar geleden heb ik een rondreis gemaakt door het westen van de VS. Dit jaar staat de VS weer op het programma, maar dan de oostkust. Ook Canada wordt daarin meegenomen. Dus dit jaar wordt het de VS en Canada!

Waar zou je nooit op vakantie gaan?
India. Dat trekt me niet echt. Het is wel dubbel. De Taj Mahal bijvoorbeeld zou ik graag willen zien. Maar ik heb het idee dat ik dan de rest van de vakantie op het toilet zit of zo. Maar zeg nooit nooit. India staat helemaal onderaan mijn verlanglijstje, dus misschien als ik de rest heb gehad, dat ik dan alsnog naar India ga. Gewoon omdat ik dan alle landen van de wereld heb bezocht.

Dan is het nu eigenlijk de bedoeling om andere mensen te taggen. Dus bij deze. Zij die zich geroepen voelen vullen hem ook in.

 

 

2 Comments

  • Marcella

    Erg leuk om te lezen! Ik heb de tag een tijdje geleden ingevuld. Moooooie foto’s heb je, vooral die pinguïns in ZA! Ik was afgelopen februari in Nieuw-Zeeland en zag ze daar ook, maar niet zoveel als jij! NZ is trouwens een absolute aanrader! Tof dat je dit jaar naar ‘t westen van Amerika gaat. Dan neem je vast Niagara Falls ook mee. Toronto is een erg leuke stad! Veel plezier met alle voorbereidingen!

    • Kim

      Ik ga met een georganiseerde reis dus alle highlights zitten er sowieso in. Dus ook de Niagara Falls en Toronto. Het is een reis langs de gehele oostkust. New York is het beginpunt en dan via Canada en de watervallen weer naar beneden richting Miami. Dus ik ga heel veel zien. Ik ga pas in augustus, maar ik heb er nu al zin in!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.