Niagara Falls
Reizen

Niagara Falls: een machtig schouwspel

Niagara Falls

Een van de redenen waarom ik de vakantie van dit jaar boekte, was de mogelijkheid om de Niagara Falls te zien. Toch wel één van dé bezienswaardigheden in die hoek. Vanuit Toronto vertrokken we richting Niagara. Die dag zat ik aan de rechterkant in de bus. Net voor lunchtijd reden we Niagara binnen. Aan mijn kant van de bus zag ik alleen maar hotels zover het oog reikte. Op een gegeven moment stopten we op een parkeerplaats om uit te stappen bij een uitzichtpunt. Ik dacht dus dat we nog even zouden moeten lopen, maar nee aan de linkerkant van de bus waren de watervallen al te zien. Ze liggen direct naast de hotels. Of eigenlijk liggen de hotels bijna in de watervallen. Omdat ik aan de rechterkant van de bus zat had ik de watervallen zelf nog niet eens gezien.

Niagara Falls

Ik had verwacht dat de watervallen ergens midden in een natuurgebied zouden liggen, waardoor je dus alleen de machtige stroom water naar beneden hoort storten. Maar dat valt toch een beetje tegen. Het water hoor je evengoed, dat komt overal bovenuit. Maar je hoort ook nog genoeg auto’s langsrazen. En het geklik van de vele fotocamera’s van de duizenden mensen die langs de waterkant de watervallen staan te bekijken. Maar ondanks het pretpark wat Niagara heet, blijft het toch een machtig gezicht, dat oneindig neerstortende water in de diepte.

Niagara Falls

De Niagara Falls bestaan uit twee grote en een kleine waterval. De American Falls, de Bridal Vail en de Horshoe Falls. Bij deze laatste lijkt het door de mist die opstijgt uit de diepte net alsof er een stel reuzen net een pan water op het vuur heeft gezet. Opvallend is dat de watervallen vanuit Amerika naar beneden komen. De Niagara rivier vormt namelijk een natuurlijke grens tussen de VS en Canada. Vanuit Canada heb je wel het beste uitzicht. Het is mogelijk om de grens over te gaan. Mocht je je aan de Amerikaanse zijde bevinden, zou ik dat zeker in overweging nemen. Vanuit Amerika heb je ook wel wat uitzichtpunten maar je staat dan meer naast of achter de watervallen.

Niagara Falls

Lunchen met 360 graden uitzicht

Wij blijven aan de Canadese kant. Voor de lunch gingen we naar boven in de Skylon Tower. Een soort Euromast. Ook hier weer een grote glazen lift om onderweg naar boven ook van het uitzicht te genieten. Bovenin zit een restaurant waar we genieten van een lunch met 360 graden uitzicht. Het restaurant draait namelijk heel langzaam rond. Je hebt uitzicht over de watervallen en over de stad. Een omgang duurt ongeveer een uur en dat is voldoende tijd om een drie gangen menu op te eten. Let er wel op dat je geen persoonlijke spullen op de vensterbank legt…doe je dat wel dan duurt dat ook ongeveer een uurtje voor je weer bij die plek bent aanbeland. Boven het restaurant in de toren is het observatiedeck gevestigd. Ook vanaf hier kun je zowel vanuit binnen als buiten van het uitzicht genieten.

Niagara Falls

De waterval in met ‘Maid of the Mist’

Naast dat je de watervallen vanaf de waterkant kunt zien, kun je er ook in varen. Met de ‘Maid of the Mist’ kun je een boottochtje doen naar de watervallen. Bij het aan boord gaan, krijg je nog een mooie poncho. Die doen we wel aan. Dat is immers leuk voor de foto. Eenmaal op de boot zoeken we een mooi plaatsje op. We gaan voor de volledige ervaring en gaan helemaal bovenop staan. Vervolgens varen we langs de American Falls. Vanuit dit oogpunt is het ook heel mooi om de watervallen te zien. Je voelt je heel klein. Maar dan varen we richting de Horshoe Falls. Hoe dichterbij we komen, merken we al snel dat de poncho echt geen overbodige luxe is. De Maid of the ‘Mist’ is nogal een understatement. Maid of the Tropical Rainstorm komt meer in de buurt. Om ons heen trekken een aantal mensen toch hun poncho uit voor de ultieme waterval ervaring. Ik hou hem toch lekker aan onder het mom van dat mijn fotocamera ook wat bescherming nodig heeft. Maar het was wel een prachtige ervaring.

Niagara Falls

In de avond besluiten we nog een keer de Skylon Tower op te gaan. Omdat we gegeten hadden in de toren kregen we nog een gratis kaartje om op een ander tijdstip nogmaals naar boven te gaan. Vanaf ongeveer negen uur begint er een lichtshow, waarbij de watervallen sprookjesachtig verlicht worden. Dat is heel erg mooi om te zien. Mijn fototoestel is niet geschikt gebleken om dat mooi op de foto te krijgen. Na dit lichtspektakel zit ons Niagara dagje er alweer op. Dat was voor mij ook genoeg. Ik kan de watervallen nu afstrepen van mijn lijstje.

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.