Nashville
Reizen

Travel Diary |Van Nashville naar Memphis

Nashville Memphis

Na de nodige dosis natuur is het nu weer tijd voor wat stadse cultuur. We rijden richting het swingende zuiden. We bezoeken maar liefst drie muzikale steden. We dompelen ons onder in country sferen, in de bluesmuziek en in de jazz. Eerste stop op de mini muziek roadtrip is Nashville.

Nashville

Na een kort tripje komen we aan in Nashville, Tennessee, de hoofdstad van de Country muziek. Met de bus doen we een korte stadstoer ter oriëntatie. We rijden door de muziekwijk, waar alle beroemde studio’s gevestigd zijn. De grote der aarde hebben hier hun platen opgenomen. Ook hebben we vanaf hier een goed uitzicht op de skyline van Nashville. We rijden door naar Victory Park. Hier kunnen we even onze benen strekken. Vanaf hier hebben we de gelegenheid om Tennessee State Capitol vast te leggen voor het nageslacht. Ook ligt hier in het beton de kaart van Tennessee op schaal. Ook een foto’tje waard.

Nashville Memphis

Het centrum van Nashville is niet al te groot. Je kunt alles prima in een dag bekijken. De grote trekpleister is Broadway. De straat waar het allemaal gebeurt. Winkeltjes met Cowboy laarzen en andere country gerelateerde spulletjes. Verschillende cafés en restaurants én de echte Honky Tonk barretjes zijn er ook genoeg. Wie denkt dat het overdag maar een saaie boel is, die heeft het mis. Ook overdag is in elke bar wel een bandje te vinden. De echte country liefhebber kan hier zijn hart ophalen.

Nashville Memphis

Na een verfrissing in ons hotel gaan we ‘s avonds ook nog even de stad in. We eten vanavond in stijl. We gaan naar een heuse saloon ‘The Wildhorse Saloon’. De klapdeurtjes moeten we er maar even bij denken, want het is een behoorlijk moderne gelegenheid. Omdat dit voor ons een georganiseerde excursie was, zitten we direct bij het podium. We kunnen genieten van een heerlijk buffet. De Saloon bestaat maar liefst uit drie lagen. De begane grond waar wij zitten en dan nog eens twee balkons de hoogte in. Onder het eten kunnen we genieten van een optreden van een Country band. We kunnen zelfs een poging doen te line dancen, want de dansvloer ligt daar niet voor niets. Moe maar voldaan gaan we weer terug naar ons hotel.

Memphis

Memphis

Na een goede nachtrust en een goed ontbijt kunnen we ons opmaken voor de volgende muzikale ervaring. We rijden namelijk richting Memphis. De stad van de Bluesmuziek. En natuurlijk van Elvis Presley. Een bezoekje aan Graceland kan natuurlijk niet ontbreken. Dat bezoek bewaar ik voor een apart blogje, want dat was een belevenis op zich. Door naar Memphis dus. Qua toeristische bezienswaardigheden is ook Memphis goed in een dag te doen.

Bij de plaatselijke VVV bewonderen we een levensgroot standbeeld van Elvis en het mooie uitzicht op de Mississippi rivier.We bezoeken de voormalige Sun Studio’s. Hier namen Elvis Presley en andere artiesten hun platen op. Nu is het een klein café, waar nog altijd wat platen aan de muur hangen.

Memphis

Volgende stop is Lorraine Motel. Op het eerste gezicht een wat smoezelig aan doend motel. Maar dit motel speelde een belangrijke rol in de geschiedenis. Hier werd Martin Luther King vermoord. Het motel is in originele staat gehouden. Enkele gedenktekens zijn wel toegevoegd. Ook staan er informatiepalen die uitleggen wat er precies gebeurt is.

Memphis
Ons hotel ligt midden in het centrum, we kunnen dus overal naartoe lopen. We hebben eigenlijk alle bezienswaardigheden al gehad. Dus we lopen richting Beale Street. Wat Broadway is voor Nashville is Beale Street voor Memphis. Ook hier een hoop winkeltjes, cafés en restaurants. In plaats van Country bands hoor je hier voornamelijk Bluesmuziek. Wij hebben er inmiddels een behoorlijke dag op zitten, dus we houden het snel voor gezien. In de buurt van ons hotel vinden we een leuk tentje om iets te eten. En dan zit ons bezoek aan Memphis er ook weer op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.