Bebedero
Reizen

Een krokodillentour op de Bebedero rivier in Costa Rica.

Natuur is er genoeg in Costa Rica. Na de boottocht in Caño Negro en de schildpaddentrek op Ostional Beach rijden we weer verder. De volgende stop is het Palo Verde gebied. We verblijven in Hacienda La Pacifica. Door ons ook wel het muggenparadijs genoemd, dat was daardoor ook niet onze favoriete accommodatie. Wat wel jammer is, want de huisjes waar we inzaten waren wel heel erg mooi ingericht en ruim. We verbleven hier een dag.

Krokodillentour op de Bebedero rivier

In die tijd maakten we een boottocht over de Bebedero rivier. Ook wel de krokodillentour genoemd. Dat kon dus best eens spannend worden. Voor vertrek krijgen we nog een kopje koffie en een kwart stuk ananas aangeboden. Heerlijk verse ananas gaat er altijd wel in. Nog even snel naar het toilet en dan mogen we instappen. De krokodillen hadden er vandaag geen zin in. We zien er slechts vier. Daarmee hebben we een beetje pech, want op andere momenten in het jaar zitten er heel erg veel meer, aldus onze reisleider.

Bebedero

Er is meer dan alleen krokodillen

Maar naast die krokodillen is er nog veel meer te zien. Het landschap zelf is mooi groen. Het stikt er van de vogels. De inmiddels bekende reiger en de ijsvogel zitten ook hier weer. In dit gebied vind je echter ook de roze lepelaar. Die hebben we ook gespot. Ook zien we nog wat aapjes en neusberen. Van de laatste zien we eigenlijk alleen de staarten. Als je goed kijkt zie je ook nog wat leguanen in de bomen zitten.

Is het de moeite waard?

Het Palo Verde gebied is natuurlijk veel groter dan alleen deze rivier. Wij hebben alleen deze boottocht gedaan. De omgeving is ongeveer hetzelfde als bijvoorbeeld in Caño Negro. Ook de dieren die je ziet komen overeen. Heb je veel tijd om het land te ontdekken, kun je hier best naartoe. Heb je echter weinig tijd, zou ik toch een keuze maken afhankelijk van de route die je kiest.

 

 

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.