Reizen

Hello, this is London calling!

Terwijl jullie op deze zaterdagmorgen heerlijk rustig uit jullie bed stappen, heb ik er al een halve dag op zitten. Ik vertrek vandaag naar London, England! Niet voor een toeristisch weekendje, maar voor een taalcursus van vier weken. Aangezien ik nu toch baanloos thuis zit, besloot ik wat nuttigs te gaan doen wat ook nog eens mooi staat op mijn CV. Ik had natuurlijk gewoon via een thuisstudie mijn Engels op kunnen frissen, maar ik heb het iets anders aangepakt. Ik gooi mezelf gewoon in het diepe, door in mijn eentje in een ander land te gaan zitten. Zo leer je de taal natuurlijk het beste. Het zoeken naar de perfecte cursus was eigenlijk niet zo makkelijk. Google op taalcursus en je snapt mijn punt. Enorm veel hits, maak daar maar eens een keuze uit. Uiteindelijk heb ik mijn taalcursus Engels gevonden, maar daar ging een hoop voorbereiding aan vooraf.

Welke taal?

Toen ik besloot een taalcursus te gaan doen, was ik er nog niet uit welke taal. Engels ken ik al vrij goed. Ik lees veel Engelse boeken en films kijk ik ook zonder ondertiteling. Mijn Duits en Frans zitten op middelbare school niveau, dus dat kan ook wel wat extra aandacht gebruiken. Naast Engels worden die twee ook nog al eens gevraagd in vacatures. Of begin ik gewoon op nul en ga ik voor Spaans, omdat het kan. Uiteindelijk heb ik toch voor Engels gekozen. Als het bevalt kan ik altijd die andere talen een andere keer doen. Je bent ten slotte nooit te oud om te leren.

Welke cursus?

English it is then. Dat moet het zoeken een stuk eenvoudiger maken. Ook daar heb ik me in verkeken. Per taal heb je verschillende niveaus om in te stromen. Je kunt gaan voor een beginnerscursus, een gevorderde cursus, wil je een algemene cursus of een intensieve cursus met meer uren les per week. Of ga ik toch voor een gespecialiseerde cursus, zoals een zakelijke cursus bijvoorbeeld. Omdat mijn Engels al op een aardig niveau zit, koos ik voor een gespecialiseerde cursus. Ik heb een juridische achtergrond, dus de komende tijd ga ik mij vermaken met een cursus Engels aangevuld met Juridisch Engels.

Welke organisatie?

Je kunt het allemaal zelf gaan regelen, maar er zijn genoeg organisaties die het voor je kunnen doen. Bij zeven informatiebrochures ben ik gestopt met aanvragen. Dat leek me wel genoeg keuze. Niet alle organisaties hebben dezelfde programma’s. Ik ben uiteindelijk voor Study Globe gegaan. Simpelweg omdat die redelijk in de buurt ligt, ik kon makkelijk langs gaan. De taalcursus zelf moet nog beginnen, maar het voortraject verliep prima. Ze zijn lekker snel met het beantwoorden van je vragen.

Welke stad?

Engelstalige landen zijn er genoeg. Je raadt het al, ook daar moet je een keuze in maken. Die keuze was voor mij wel makkelijk. Als ik dan toch Engels ga leren, dan ook maar meteen goed. Dat ik naar Engeland zou gaan stond al vrij snel vast. Als ik een andere soort cursus had gekozen, had ik erg veel te kiezen. Oxford of Cambridge bijvoorbeeld. De juridische cursus was alleen mogelijk in Manchester of Londen. Gezien mijn liefde voor musicals was die keuze snel gemaakt. Ik zit nu in een voorstad van Londen met de stad op 20 minuten treinafstand.

Waar moet ik wonen?

Als je de uiteindelijke keuze hebt gemaakt, blijft nog over waar je wil overnachten. Wordt het een gastgezin, een privé appartement, een studentenhuis of zelfs een hotel. De keuze is afhankelijk van de school. Een studentenhuis zag ik niet zo zitten, dus ik zit in een gastgezin. Ik ben benieuwd hoe me dat gaat bevallen.

Wat te doen in de vrije tijd?

Toen eenmaal alles geregeld was, kon ik me gaan richten op de mogelijke dingen die ik in mijn vrije tijd zou kunnen gaan doen. Natuurlijk is de cursus top prioriteit nummer één. Ik was al twee keer eerder in Londen, dus alle toeristische must do’s kan ik rustig links laten liggen. Ik kan me dus uitgebreid concentreren op andere mogelijke leuke dingen. Maar die lijst is inmiddels ook te lang voor die vier weken. Uiteraard wil ik musicals gaan bezoeken. Ik heb ook nog altijd geen foto bij perron 9 3/4. Een dagje naar Oxford of Stonehenge lijkt me ook wel wat.

Uiteraard zijn er nog meer dingen in en om Londen die de moeite waard zijn. Hebben jullie nog tips? Wat mag ik echt niet missen?

One Comment

  • Wanda

    Ik heb helaas geen tips voor je maar ben wel heel benieuwd naar je avonturen in Londen! Als ik voor een taalcursus Engels zou gaan, zou ik ook zeker weten voor Londen gaan. That’s the place to be!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.