Golden Gate National Park
Reizen

Zuid – Afrika | Golden Gate National Park

Vandaag deel 1 van mijn reis door Zuid-Afrika. We zijn begonnen in Johannesburg. Hier kwamen we na een 11 uur durende rechtstreekse vlucht aan. Na de formaliteiten bij de grenscontrole zijn we naar ons overnachtingshotel gegaan in Pretoria. De volgende dag vertrekken we meteen uit Johannesburg. We rijden zuidwaarts richting de Drakensbergen. We maken nog een tussenstop in het plaatsje Bethlehem voor een bezoekje aan de mannekies en vroukies, oftewel het toilet.

Golden Gate National Park Golden Gate National Park

We passeren de grens tussen de provincies Gauteng en Vrijstaat. Het wordt ook al wat heuvelachtiger. We brengen een kort bezoek aan het Golden Gate National Park. De naam heeft het park te danken aan de kleur die de verschillende rotsen aannemen als de zon erop schijnt. Helaas voor ons schijnt de zon niet en kunnen we dat niet zien. Maar het park is evengoed de moeite waard om te bezoeken. Trek er gerust een hele dag voor uit.

Golden Gate National Park

Golden Gate National Park

Niet alleen de prachtige rotsformaties zijn het bezichtigen waard. Ook kun je in dit park al wat dieren van je lijstje afstrepen. Wij zien onder andere zebra’s, blesbokken, springbokken en bavianen. Deze laatste lopen zelfs over de weg.

Golden Gate National Park Golden Gate National Park

We verlaten de provincie Vrijstaat en rijden dan Kwa’Zulu Natal binnen. Het lijkt alsof met het passeren van de provinciegrens ook meteen het landschap anders wordt. Het begint lente te worden (in Zuid-Afrika zijn de seizoenen omgedraaid), hier en daar zijn al wat groene blaadjes te zien. Maar de heuvels staan vol met dor gras. Maar dat maakt het niet minder mooi om te zien. De heuvels maken ook langzaamaan plaats voor bergen. We bevinden ons in de Drakensbergen. Daar later meer over.

4 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.