Walt Disney World
Reizen

Weer even kind in Disney’s Magic Kingdom

Magic Kingdom

Als je toch in Orlando bent, ontkom je niet aan een bezoekje aan een pretpark. Eerder kon je al lezen dat ik koos voor Disney World. Even een kaartje kopen en dan op naar het park! Zo simpel bleek het toch niet te zijn. Disney World Resort is namelijk echt een wereld op zich. Het bestaat uit 4 verschillende pretparken en 2 speciale waterpretparken. Je kunt op safari in Animal Kingdom. In de Hollywood Studio’s neem je een kijkje achter de schermen. Heb je meer met de toekomst, dan kun je terecht in het futuristische Epcot. De keuze is reuze. Mijn keuze viel uiteindelijk op Magic Kingdom. Dat geeft toch dat ultieme Disney gevoel.

Op weg naar Disney World

Zoals alles in Amerika is ook Disney World een enorm groot complex. Ieder park heeft ook nog eens zijn eigen hotels en resorts. De verschillende parken liggen ook niet direct bij elkaar. Vanuit ons hotel rijden we met de shuttlebus richting Disney. Vanaf de snelweg nemen we de afslag Disney en komen dan op de snelweg in Disney World. Dit lees je goed, Disney heeft een eigen snelweg, compleet met toegangspoort. Daarnaast heeft ieder park zijn eigen afrit. Op de borden langs de weg lees je in plaats van normale plaatsnamen de namen van de parken en bijbehorende hotels.

Onze shuttlebus zet ons af bij de transferterminal van Epcot. De transferterminal! Vanaf hier vertrekken bussen richting de andere parken. Wij moeten naar Magic Kingdom, waar we met de monorail naartoe kunnen. Het duurt zo’n 10 minuten en dan kunnen we uitstappen. Eindelijk we zijn er, dachten we. Maar nee, we zijn pas bij het centrale ticketpunt. Dit is een apart station op de monorailroute. Als je nog geen kaartje hebt voor welk park dan ook, kun je die hier halen. Anders zul je terug moeten, want bij de parken zelf is geen kassa. Vanaf dit station hebben we twee opties. We kunnen verder met de monorail naar Magic Kingdom of we nemen de veerpont. We gaan voor de eerste optie. Vijftien minuten later komen we eindelijk aan op de eindbestemming: Magic Kingdom.

Magic Kingdom

Magic Kingdom

Magic Kingdom is vergelijkbaar met Disneyland Parijs. Het pretpark is ook verdeeld in verschillende delen, zoals Fantasyland, Frontierland en Adventureland. Verschillen zijn er ook. Het kasteel is van Assepoester in plaats van Doornroosje. Discoveryland heet hier Tomorrowland. Maar verder is de magische sfeer hetzelfde. Ook als volwassene is het een feestje om er rond te lopen. We hadden ook het geluk dat het niet al te druk was. We konden overal goed doorlopen. We hebben uiteindelijk ook bijna alle attracties kunnen doen. Behalve dan de attracties waar je als volwassene echt niet in gezien kunt worden, zoals ‘It’s a Small World’, ‘Peter Pan’s Flight’ of ‘The Enchanted Tikiroom’.

Magic Kingdom

Oké, ik geef het toe, natuurlijk hebben we die niet overgeslagen. Je moet toch een rondje in ‘It’s a small world’ gedaan hebben. En ik heb er ook nog van genoten ook. Net zoals van ‘The adventures of Winnie The Pooh’ en ‘The Little Mermaid’. We gingen ook op avontuur op het eiland van Tom Sawyer. We waanden ons Jack Sparrow in ‘Pirates of the Carribean’, de Fatamorgana achtige attractie waar die gelijknamige film op gebaseerd is. De adrenaline shot haalden we op Big Thunder Mountain en Splash Mountain. Gelukkig was het heerlijk warm, want ‘splash’ wordt hier heel letterlijk genomen. Ook boekten we een retourtje ruimte in Space Mountain, alhoewel ik die een stuk minder spannend vond dan die in Parijs. De nieuwste attractie, ‘Snow white and the 7 dwarfs mining adventure’ is ook erg leuk.

Disney1

Natuurlijk ontbrak ook de parade niet. Ik stond al klaar. Vol verwachting. Laat die wagens maar komen met Sneeuwitje, Aladdin, Pocahontas, Assepoester, Simba, Nala. Maar geen van allen kwam voorbij. Die ene keer dat ik in Disneyland Parijs was, was nog vóórdat de Studio’s erbij zijn gebouwd. Dat is dus al heel lang geleden. De oude garde prinsessen heeft in de parade inmiddels plaatsgemaakt voor de nieuwe garde. Belle en het Beest waren er wel nog, maar verder werden de mooie praalwagens bewoont door Prinses Tiana (van Prinses en de Kikker), Rapunzel en Merida. En Elsa en Anna uiteraard. Mickey en Minnie zijn dan wel weer een vaste factor in de optocht.

Magic Kingdom was erg leuk om te bezoeken. En echt niet alleen voor kinderen. Er is voor elk wat wils. Ik zou zeker nog een keertje terug willen, maar dan voor de andere parken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.