Rincón de la Vieja
Reizen

Travel Diary Costa Rica | Rincón de la Vieja

Het is weer even geleden dat ik jullie meenam naar Costa Rica. De laatste stop was het Caño Negro natuurreservaat. Tijd om verder te reizen. Na een simpel, maar voedzaam ontbijtje inclusief gefrituurde casave met knoflook en uit (heerlijk op de vroege morgen) rijden we verder. We gaan naar het natuurgebied rondom de vulkaan Rincón de la Vieja.

Vanuit La Fortuna rijden we om de Arenal vulkaan heen,  zodat we op een uitzichtpunt de zwarte kant van de vulkaan kunnen zien. Hier is tijdens uitbarstingen de meeste lava naar beneden gekomen. Helaas voor ons, hebben de wolken een ander plan. De gehele vulkaan is onder een dikke laag wolken verdwenen, waardoor we helemaal niets meer zien. Dus rijden we maar door over een slingerweg met zo’n 375 bochten. Onderweg hebben we wel een mooi uitzicht op het meer van Arenal.

Café Macademia

Ondertussen passeren we ook de provinciegrens tussen het noorden en de provincie Guanacaste. De zon laat zich wat meer zien en het landschap verandert langzaam van berggebied naar laagland met droogbos. We wanen ons zelfs even in de Zwitserse alpen.

Bij café en Macademia kunnen we even de beentjes strekken. Je kunt hier souvenirtjes inslaan en heerlijk gebak eten. Ik ga voor de bananen muffin. Ook hebben ze hier heerlijke smoothies. Je krijgt ook meteen een halve liter glas met drinken wat bestaat uit verse fruit sap (heel veel keuze) aangelengd met water, melk of yoghurt. Ik hou het op ananas met yoghurt. We kunnen ook genieten van het prachtige uitzicht.

Lunchen in Liberia

We rijden verder richting de Interamericana die ze grondig aan het verbouwen zijn. In de stad Liberia stoppen we voor het hoognodige toiletbezoek na die smoothie. We hebben ook tijd om nog iets te pinnen en te lunchen. In de supermarkt kunnen we nog wat boodschapjes halen en eventueel de lunch. Dat typisch Costaricaans ontbijtje met rijst en bonen is lekker voor de liefhebber, maar voor de lunch willen we toch iets bekenders. Onafhankelijk van elkaar besluit de hele groep te gaan lunchen bij de Subway!

Na de lunch is het nog ruim een uur voordat we op de plaats van bestemming zijn. We laten de snelweg achter ons en via een niet geheel verharde weg (gratis massage werd ons aangeboden door de overheid) klimt de bus een behoorlijk eindje steil naar boven. Verder en verder verwijderen we ons van de bewoonde wereld.

Buena Vista Lodge

Uiteindelijk komen we vroeg in de middag aan bij de Buena Vista Lodge. Deze lodge beschikt over een heerlijk zwembad. De kamers zijn wat gehorig doordat ze opgetrokken zijn uit hout. De kamers zijn wel lekker ruim. Ook hier een inloopdouche. Het terrein is immens, genoeg ruimte om te wandelen over hangbruggen, een canopy tour en een waterglijbaan. Ook kun je naar de warmwaterbronnen.

Om half 4 melden we ons bij de receptie voor een wandeling over de hangbruggen die over een deel van het terrein hangen. We lopen door de boomtoppen in de hoop iets te zien. Zelf zie ik twee vogels. Een ander deel van de groep zit ook nog brulapen en neusberen.

Eenmaal van de bruggen af, lopen we door naar de Sunsetbar. Drie keer raden waar die naam vandaan komt. We hebben geluk het is niet bewolkt. We hebben een prachtig uitzicht over het landschap, in de verte glinstert de Grote Oceaan. We pakken een stoeltje en voor de liefhebber een cocktail. Dan genieten we van een prachtige zonsondergang. Zo blijven we nog even zitten. Totdat het zeven uur is, want dan is het tijd om ons naar de eetzaal te begeven voor het diner.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.