Caño Negro
Reizen

Costa Rica | Caño Negro Wildreservaat

Tijdens mijn verblijf in La Fortuna bezocht ik ook één van de vele nationale parken die Costa Rica rijk is. Ongeveer anderhalf uur rijden richting het noorden ligt het Caño Negro natuurreservaat. Het is een gebied wat vooral voor natuurliefhebbers de moeite waard is.

Cano Negro_Costa Rica_1

Het Caño Negro NP ligt vlak bij de Nicaraguaanse grens bij het dorp Los Chiles. Met onze bus rijden we er naar toe. Onderweg stoppen we bij een klein dorpje. We stoppen pal langs de doorgaande weg voor een brug. Vrachtwagens denderen langs ons heen. Je vraagt je af waarom we hier zouden moeten stoppen.

Dat wordt ons al snel duidelijk als we die brug oplopen. Links en rechts van de brug zien we tientallen leguanen in de bomen zitten. Je zou ze zo kunnen aanraken, zo dichtbij zitten ze. Het is een apart gezicht om die beesten zo allemaal dicht bij elkaar te zien zitten op zo’n plek.

Cano Negro_Leguanen

Na deze korte fotostop rijden we verder naar Los Chiles. Rond tien uur melden we ons bij de boot. We stappen in en dan kunnen we gaan varen. We hebben een gids bij ons, anders hadden we waarschijnlijk niet veel gezien. Zij zijn getraind om te spotten. Zij zien de dieren al op grote afstand.

Het is onze eerste echte kennismaking met de Costa Ricaanse natuur. De eerste basilisk die we zien, wordt dan ook uitgebreid gefotografeerd. Datzelfde gebeurt bij de roerdomp, de aalscholver en nog vele andere verschillende soorten vogels. Alles voor het geval we ze niet meer  tegenkomen. Maar daar hadden we niet bang voor hoeven zijn. We hebben het geluk dat er heel veel te zien is.

Cano Negro_Costa Rica_2

Naast vogels en hagedisachtigen kunnen we ook nog wat andere dieren van ons lijstje af strepen. De brulapen horen we eerder dan dat we ze zien. We zien een stelletje kapucijnaapjes met elkaar spelen. Verder nog wat leguanen, een alligator, een groepje vleermuizen en een luiaard.

Lunchen doen we op het bootje. Tijdens de lunch begint het helaas te regenen. We zitten ten slotte midden in het regenseizoen. Gelukkig is de boot overdekt. Het wordt ook wel weer snel droog. Maar het lijkt erop dat de aanwezige dieren zich nog even schuilhouden. Op die ene aalscholver na, die heel parmantig zijn veren staat te drogen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.