Toronto
Reizen

Travel Diary | Een dag in Toronto

Toronto

Toronto, de Canadese tegenhanger van New York. Alleen dan net iets minder druk. Maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door het hotel waarin we zaten. We verbleven in hotel Eaton Chelsea. Dat was een klein dorp op zich. Het gebouw heeft zelfs 4 verschillende gekleurde liften om aan te geven waar je naar boven moet om je kamer te bereiken. Wij hadden het geluk vrij hoog te zitten. Vanaf ons balkon hadden we een geweldig uitzicht over de stad en het Ontario meer.

Toronto

De stad zelf heeft inderdaad wat weg van New York met z’n vele wolkenkrabbers. Ook is er een soort van Times Square. En heel veel winkelcentra. Er zijn genoeg dingen om te doen. Wij maakten een tour door de stad. Deze eindigde op grote hoogte. We brachten namelijk een bezoekje aan de CN-Tower. Qua vorm vergelijkbaar met de Euromast in Rotterdam, maar dan net ietsje hoger.

Toronto

We halen ons entreeticket en stappen dan de lift in. De lift die naar mate we hoger en hoger komen steeds lichter wordt. Wat blijkt? De lift bestaat voor een deel uit glas, ook de onderkant. Tijdens de rit naar boven kun je dus al een beetje genieten van het uitzicht. Eenmaal boven kom je in een ruimte met rondom alleen maar ramen. Vanaf hier kun je de stad en omliggend merengebied heel mooi zien liggen. Het geluk is met ons, het zonnetje straalt en het is heerlijk helder weer.

Toronto

We kunnen ook nog buiten van het uitzicht genieten, maar daar hebben we snel genoeg van. Op deze hoogte waait het namelijk behoorlijk en het is niet bepaald een warme wind. Weer terug naar binnen dan maar, waar we een aantal mensen aantreffen die in alle mogelijke poses een foto proberen te maken op één plek. Op die plek ligt geen vloer meer, ten minste zo lijkt het. Op die plek bestaat de vloer uit een dikke glazen plaat, waardoor je ook nog loodrecht naar beneden kunt kijken. Als ik dat eenmaal uitgevonden heb, sta, zit en lig ik ook in verschillende poses om een zo mooi mogelijke foto te maken.

Toronto

Als we genoeg hebben van het uitzicht gaan we weer met de grote glazen lift naar beneden. We nemen nog wat mee voor bij de koffie en rijden dan verder naar de volgende bestemming: Niagara Falls.

One Comment

  • Marcella

    Toronto is een erg leuke stad, ik heb me er prima vermaakt. Ik ben ook op de CN Tower geweest maar ik vond die glazen lift & vloer maar eng. Ik ben toch iets minder van de hoogtes 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.