Quebec
Reizen

Travel Diary| Québec, Montréal & Ottawa

Canada

Een voordeel van een georganiseerde reis is dat je heel veel ziet in korte tijd. Een nadeel van een georganiseerde reis is dat je heel veel ziet in korte tijd. Dat merken we als we in Canada zijn aangekomen. In twee dagen tijd bezoeken we Québec, Montréal en de hoofdstad Ottawa. In iedere stad maken we een korte stadswandeling. We zien hierdoor wel de stad, maar soms is de tijd te kort om echt alles rustig te bekijken. Nu zijn het voor mij geen bekende steden, dus ik had van te voren geen lijstje met dingen wat ik wilde zien. Bij New York heb je dat wel, omdat dat gewoon een bekende stad is. We hebben de belangrijkste dingen van de buitenkant wel gezien, alleen bij bepaalde dingen had ik ook best de binnenkant nog willen zien. Maar dat is wellicht iets om voor een volgende keer op het lijstje te zetten.

Québec

Vanuit Boston reden we rechtstreeks door naar Québec via de staten New Hampshire en Vermont. De stad Québec is tevens de hoofdstad van de gelijknamige franstalige Canadese provincie. Je hoeft niet eerst een cursus Frans te volgen, je kunt hier ook prima met Engels terecht. We verblijven in een hotel in een van de buitenwijken van de stad. Met de bus maken we een stadstour door het oude centrum van Québec. Het oude centrum bestaat uit twee gedeeltes. De bovenstad en de benedenstad zal ik ze maar noemen. Boven bevind zich het statige provinciehuis en verschillende musea. Je hebt van hieruit ook een prachtig uitzicht over de St. Lawrence rivier. Er is ook een volledige straat met antiek en kunst winkeltjes. Voor de liefhebbers zit hier ook de Starbucks en de Subway.

Quebec Quebec Quebec

De benedenstad bevindt zich een niveau onder de bovenstad. Je kunt hier op verschillende manieren komen. Je kunt gewoon met de auto, je gaat te voet of je neemt een kabelbaan die je naar beneden brengt (of naar boven natuurlijk als je al beneden bent). Wanneer je eenmaal beneden bent, lijkt de tijd stil te staan. Hier is de Franse invloed heel goed te merken. Het is net of je in een klein Frans plattelandsdorpje bent. Nauwe straatjes met kinderkopjes en lieflijke huisjes maken van Québec een romantisch aandoend geheel. Ik had dit graag in de winter gezien als er een laagje sneeuw over ligt. Foto maken en klaar is je kerstkaart! Dit is ook meteen het meest toeristische gedeelte van Québec. Je vindt hier verschillende restaurantjes en souvenirshops.

Montréal

Na ons bliksembezoekje aan het lieflijke Québec rijden we verder richting Montréal. Montréal is een stuk drukker en groter dan Quebec, het is dan ook de grootste stad van de provincie Québec. De stad dankt zijn naam aan een in de buurt liggende berg, de Koninklijke Berg. In het Frans is dat Mont Royal et voíla, je hebt een naam voor je stad. De stad ligt op verschillende eilandjes in de St.Lawrence rivier.

Montréal Montréal Montréal

Op île Notre-Dame maken we een korte tussenstop voor een fotoshoot met de skyline van de stad. Vervolgens gaan we richting centrum. Hier hebben we even de tijd om hier wat rond te lopen. We lopen direct richting de Notre-Dame de Montréal. Eén van de trekpleisters van Montréal. Dan lopen we nog even door de stad. We hebben niet zo heel veel tijd, dus we hebben alles niet heel uitgebreid kunnen bekijken. Wanneer we aankomen bij het hotel ondernemen we zelf nog een kleine wandeltocht richting olympisch stadion.

Ottawa

Als we een nachtje geslapen hebben gaan we richting de hoofdstad van Canada, Ottawa. Inmiddels bevinden we ons ook niet meer in het Franstalige Québec, maar in de provincie Ontario. Aangezien Ottawa de hoofdstad van het land is, barst de stad van de mooie oude overheidsgebouwen. Het parlementsgebouw is de bekendste, dus daar maken we dan ook een tussenstop. We komen op tijd aan om ook nog de wisseling van de wacht te zien.

Ottawa Ottawa Ottawa

Inmiddels is het ook lunch tijd. We rijden naar de ByWard Market, een overdekte markthal waar je allerlei soorten eten kunt vinden. Ook buiten staan een aantal kraampjes met voornamelijk streekproducten. Keuze is er genoeg, maar ik ben helaas niet zo culinair onderlegd. De Subway om de hoek is meer in trek. Voor de nodige caffeïne shot is Starbucks ook aanwezig. Deze konden we eerst niet vinden. Hij is er wel, maar dan wel verstopt in een hoekje van een winkel…een heuse boekwinkel wel te verstaan. Het duurde dan ook even voor dat ik daadwerkelijk gegeten had.

One Comment

  • Marcella

    Tijdens onze reis door het oosten van Canada waren we best lang in deze steden. In Ottawa 1 nacht, maar in Montréal en Quebec 3 nachten. Vooral in die laatste steden waren we wel te lang hoor. Het zijn mooie steden en er is veel te zien, maar het was wat too much. Tof dat je de wisseling van de wacht hebt gezien in Ottawa!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.