Cruise
Reizen

Bucketlist: Een cruise maken, Check!

Een cruise maken staat bij veel mensen op de bucketlist. Bij mij stond die ook op die lijst. Met de nadruk op stond, want bij mij kan die van de lijst af! Mijn zomervakantie heb ik namelijk doorgebracht op een cruiseschip midden op de Middellandse Zee. Elf dagen lang. Het is de eerste cruise ooit, dus ik was heel benieuwd wat ik ervan zou gaan vinden. Voor een relaxte vakantie was het echt wel de moeite waard.

Van Barcelona naar Athene

We beginnen onze cruise in Barcelona. Vanuit Schiphol vliegen we daar naartoe. In de aankomsthal worden we opgewacht door de Carnival Cruise Line Crew. Aangezien we ook een transfer hebben geboekt, moeten we ons hier melden. We moeten wel nog even wachten tot we daadwerkelijk vertrekken. Ondertussen worden wel al onze koffers ingenomen. Die hoeven we zelf niet meer mee te nemen. Met een bus worden we van het vliegveld naar de haven gebracht. We zijn niet de enigen, bij de ingang van de haven staan we in een file van taxi’s. Er liggen meerdere schepen in de haven en met zo’n 5000 mogelijke passagiers per schip, kan het inderdaad wat druk zijn.

Cruise

Wij stoppen uiteindelijk bij de terminal van de Carnival Vista. Hier moeten we achtereenvolgens door de paspoort, beveiligingscontrole en de incheckprocedure. Het neemt nogal wat tijd in beslag, want het is al aan de drukke kant. Ondertussen zie ik dat de Amerikaanse paspoorten in de meerderheid zijn. Bij de balie krijgen we onze boordpas. Dit pasje fungeert als kamersleutel én creditcard op het schip.

Carnival Vista

De Carnival Vista is groot, heel groot! We komen binnen in de lobby. Het is de eerste keer op zo’n schip, dus we moeten even zoeken wat we nu moeten gaan doen. We gaan maar op zoek naar onze hut. Die vinden we op dek 7. Het is een onverwacht ruime hut. Onze koffers zijn nog niet gearriveerd. Het is maar goed dat we eraan gedacht hebben een extra setje kleding in de handbagage te stoppen.

Cruise

We gaan het schip verkennen. Er is heel veel te zien en te doen, maar daar ga ik nog een aparte blog aan besteden. Diezelfde dag hebben we ook nog de verplichte safety check. Mocht het schip zinken, zullen we wel moeten weten waar we moeten zijn om er veilig af te komen.

Na Barcelona hebben we elf dagen op  en rond de Middellandse zee. We varen naar Marseille. Vervolgens naar Livorno, van waar we een bezoekje brachten aan Pisa. Daarna stond Rome op het programma om vervolgens door te varen naar Napels. We brachten een volledige dag op zee door. De Griekse eilanden Kreta en Rhodos deden we ook aan. We zouden hierna in eerste instantie naar Izmir gaan in Turkije.  Maar dat werd ver van te voren al gecanceld, vanwege de situatie in Turkije. Er werd vervanging gezocht in Kusadasi. Maar dat vonden ze uiteindelijk toch ook iets te riskant. We brachten dus nog een extra dag door op zee. De eindbestemming van de reis is Athene.

Zou ik het nog een keer doen?

Cruise

Vanuit Athene zijn we weer teruggevlogen naar Schiphol. Natuurlijk heb ik nog wel het een en ander gedaan in die steden, maar ook daar zal ik uitgebreid op terugkomen. Het was een hele ervaring. Maar zou ik het nog een keer doen? Voor dit soort korte tripjes is een cruise prima. Zeker om dat Middellandse zee zo’n beetje om de hoek ligt. Tijdens zo’n cruise heb je maar een dag in iedere stad. Een weekendje Barcelona of een weekje Kreta voor een uitgebreider bezoek is makkelijk geboekt. Ik zou ik wel richting Noord-Europa willen met een cruise. Maar echt verre reizen zou ik er niet mee maken. Dan ga ik liever over land, zodat ik ook wat meer van het land zelf zie, dan alleen de haven en die omgeving.

Hebben jullie al eens een cruise gemaakt?

2 Comments

  • Christien Heinen

    Haha, wij hebben dezelfde cruise gemaakt maar dan andersom! Het was onze vijfde cruise, dus zeker zullen wij het vaker doen! Ik vind het de beste manier om veel te zien, je hoeft er niks voor te doen. Bovendien is er voor ieder wat wils op de boot!

    • Kim

      Die boot ging inderdaad op en neer van Barcelona naar Athene en weer terug :). Dat je verder nergens rekening mee hoeft te houden en je je koffer gewoon uit kunt pakken vond ik ook een voordeel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.