Blue Ridge Mountains
Reizen

Travel Diary | Blue Ridge & Great Smokey Mountains

BlueRidgeMountains

We laten Washington DC achter ons en rijden richting het diepe zuiden.  Het verschil in mentaliteit is ook meteen te merken. In het zuiden wordt ook wel eens gesproken over de Southern Hospitality. Waar de mensen in het noorden wat stugger en gehaaster waren, zijn ze hier een stuk vriendelijker en rustiger.

Williamsburg

We doorkruisen de staat Virginia, de staat waar het ooit begon. De Engelsen kwamen aan land bij Jamestown. Her en der is nog wel wat over van het koloniale verleden. We maken een tussenstop in Williamsburg, een idyllisch koloniaal dorpje. De Europese invloeden zijn te merken, als je zou zeggen dat ik weer terug in Nederland ben, zou ik het ook zo geloven. Het dorpje heeft een restaurantje, een cafeetje, een oud stadhuis en wat boerderijen en dan heb je het wel gehad. Maar het is wel leuk om eens doorheen te lopen. Er is echter wel een heuse Barnes & Nobles! En nog best een onverwacht grote ook eigenlijk.

Williamsburg

Blue Ridge Mountains

We overnachten in Roanoke, een stad met als grootste bezienswaardigheid een grote lichtgevende neonster op een berg. Die wij niet zagen vanwege laaghangende mist. De volgende morgen is de mist weer opgeklaard en is de ster toch te zien. We rijden verder en rijden al snel door een van de hoogtepunten van de reis. We draaien namelijk de Blue Ridge Parkway op. Een mooie panoramaroute door de Blue Ridge Mountains (hebben jullie nu ook ‘Country Roads’ van Various Artists in je hoofd, wij kwamen er de hele vakantie niet meer vanaf). We hadden geluk, het was prachtig mooi weer. Bij de uitkijkpunten konden we genieten van mooie uitzichten.

Blue Ridge Mountains

Great Smokey Mountains

Na al dat moois rijden we verder naar het indianenreservaat Cherokee, waar we de nacht doorbrengen in het gelijknamige dorpje. Mocht je in de buurt zijn en je bent nog op zoek naar wat souvenirtjes, sla dan hier je slag. Souvenirshops genoeg. Verder heb je nog wat eetgelegenheden, maar dat was het ook.

Vanaf hier rijden we wel richting een ander bekend berggebied, namelijk Great Smokey Mountains. Ook hier rijden we een panoramische route. We stoppen op de grens tussen de staten North Carolina en Tennessee voor wederom een mooi uitzicht. Het is nog vroeg in de morgen, maar de naam doet zich wel eer aan. Door de laaghangende mist, rookt het inderdaad flink in de bergen.

Great Smokey Mountains

Apple Barn & Cider Mill

Door dik bebost gebied rijden we weer stedelijk gebied in. En hoe, we rijden door de dorpjes Gatlinburg en Pigeon Forge. Nietszeggende dorpjes, zou je zeggen. Maar met name Pigeon Forge is plaatselijk zeer bekend. Dolly Parton woont daar namelijk en heeft daar haar eigen pretpark uit de grond gestampt, Dollywood. Het hele dorp lijkt uit attractieparken en kermissen te bestaan. Compleet met huizen die op z’n kop staan.

Great Smokey Mountains

Door al die indrukken zijn we wel toe aan een pauze. Dit doen we bij The Apple Barn and Cider Mill. Mag je drie keer raden wat ze daar verkopen. Juist, appelsap, appelcider, appeltaart, appelflap, alles met appel! Maar het is wel lekker. Dit was onze laatste ruststop voor onze eindbestemming van de dag, namelijk Nashville.

 

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.