Graceland
Reizen

Graceland: Binnenkijken bij Elvis Presley

GracelandMansion

‘Jailhouse Rock’, ‘In the ghetto’, ‘Love me tender’, zomaar een greep uit het nog veel grotere repertoire van Elvis Presley, The King of Rock ‘n Roll. Dé nummer 1 toeristische attractie in Memphis is ‘Graceland’, het landgoed van Elvis Presley. Even een rondje door dat huis lopen en dan kunnen we weer verder, dacht ik. Dat pakte even iets anders uit.

Met onze bus rijden we het terrein naast het eigenlijke landgoed op. We parkeren en lopen dan naar de entree. Het is alsof je een bioscoop binnen loopt. Een grote hal met een aantal kassa’s op een rij waar je je kaartje kan kopen. En dan is dit alleen nog maar de entree.

Eten in stijl

We lopen door naar buiten. Hier hebben we ruim de keuze uit verschillende soorten musea. Uiteraard met Elvis als onderwerp. We kunnen zijn auto’s bewonderen. We kunnen wat souvenirs inslaan in de winkeltjes. Zijn privéjets staan uitgestald. Hierin kunnen we ook een kijkje nemen. Voor wie geen genoeg kan krijgen, kan ook nog de vele films bekijken van Elvis.

Voor een hapje en een drankje kun je terecht in de diner. Een heuse 50’s diner, waar ze heerlijke hamburgers hebben. En voor de liefhebber Elvis favoriet: boterham met pindakaas en banaan. Je kunt de gehele Elvis ervaring helemaal compleet maken met een overnachting in het Heartbreak Hotel! En dat was alleen nog maar het gedeelte naast het daadwerkelijke Graceland.

Op bezoek bij Elvis Presley

Om het huis te bezichtigen sluiten we aan in de rij voor de shuttlebusjes. Er moet namelijk een drukke doorgaande weg overgestoken worden en dat gaat wat makkelijker met een busje. Men heeft gelukkig wel gedacht aan een overkapping, want de zon brandt inmiddels behoorlijk. Voor verkoeling wordt ook gezorgd door waaiers met Graceland opdruk uit te delen. Onderweg kunnen we ook nog op de min of meer verplichte ‘hoi-kijk-mij-eens-voor-een-groen-scherm-staan’ foto, waar uiteindelijk natuurlijk Graceland achter je verschijnt. Wij slaan deze unieke mogelijkheid heel subtiel over.

LivingRoom500x332

 JungleRoom500x332

Dan zijn we eindelijk bij de busjes aanbeland. Voor het instappen krijgen we een ipad en koptelefoon, waarop we de audiotour aan kunnen zetten. Je kunt deze in bijna elke gewenste taal instellen, dus ook Nederlands. Maar als je Engels verstaat en begrijpt, dan zou ik gewoon Engels doen, want dan krijg je een exclusieve rondleiding door niemand minder dan John Stamos (aka Uncle Jesse uit Full House). Wanneer we in de bus zitten kunnen we ook op de startknop drukken. Gedurende de tour wordt bij elke kamer uitleg gegeven. Ook krijg je extra informatie over bepaalde foto’s en kun je filmpjes bekijken die het een en ander verduidelijken. Het is dus zeer interactief.

HallGold500x332

 VernonsOffice500x332

Als we op de oprijlaan staan krijgen we eerst algemene uitleg over wat we wel en niet mogen. Vervolgens kunnen we naar binnen, waar we gelijk in de hal staan. Met uitzicht op de woonkamer een eetkamer. Alle kamers zijn nog in originele staat zoals het ooit was. Met John Stamos in onze oren lopen we langs alle belangrijke kamers van het huis. Ook zijn er een paar ruimtes ingericht met alle gouden en platina platen die Elvis ooit in ontvangst mocht nemen. En dat zijn er heel erg veel. We zien ook enkele kostuums van dichtbij. We lopen via de tuin en het bijgebouw waar een studio gevestigd is naar de laatste rustplaats van Elvis Presley. Aan het grote aantal bloemen en knuffels en dergelijke te zien, is Elvis duidelijk nog niet vergeten.

MeditationGarden500x332

Ik had dolgraag zelf foto’s willen maken, maar ik dacht dat ik nog wel even met mijn accu door kon. Helaas, pindakaas. Al had ik uiteindelijk niet zo heel veel andere foto’s kunnen maken als andere mensen, want alle kamers zien er natuurlijk voor iedereen hetzelfde uit. Bovenstaande foto’s zijn van de officiële Graceland website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.