Wie is de Mol
Films & Series

WIDM aflevering 7 | De schijn werper kan vol op Simone

In tegenstelling tot de rest van Nederland, kwam de executie van aflevering 7 niet helemaal als een verrassing. Ik zat nog niet heel diep in die tunnel. Ik hing wat rond bij de uitgang, want echt overtuigd was ik nog steeds niet. Nu Stine is vertrokken, kan ik mijn pijlen volledig richten op die andere S.  Aflevering 7 krijgt de naam Schijn Werper mee. Het kan zijn het het nieuwe spelling is, maar volgens mij is het toch nog altijd één woord. Laat nu net de naam van die andere S ook S spatie W zijn.

De control room

‘Een seizoen zonder Control Room is geen echt Wie is de Mol? seizoen’, aldus Jan. In een verlaten sanatorium moeten de kandidaten 5 opdrachten zien te vervullen onder toeziend oog van 1 iemand in de control room. Olcay kan controle houden, dus zij komt in de control room terecht. Dat ze daar dan ook moet blijven, ziet ze echter niet zitten. Ze is vastbesloten om zelf ook nog wat geld in het laatje te brengen, maar wordt door de rest teruggefloten. De overige vier gaan voortvarend aan de slag met de opdrachten. Tussendoor moeten ze er wel aan denken om hun persoonlijke klok wel weer aan te zetten, want anders mogen ze niet meer meedoen.

Jan en Simone beginnen met gloeilampen indraaien. Simone denkt dat ze alle lampjes in moet draaien, dus ze begint vooraan. Jan begint echter willekeurig in het midden en komt erachter dat de lampen op sommige plekken beginnen te branden. Simone vraagt zich dan toch nog af hoe ze dan moeten weten in welke gaten ze de lampen moet stoppen. Knap staaltje tijdrekken. Simone houdt het voor gezien en gaat door naar de volgende opdracht, die ze niet in haar eentje kan. Ruben en Jan komen haar helpen met op de knop drukken. Olcay roept de groep bij elkaar voor een groepsfoto.Jan, Simone en Ruben weten nog wat verlengsnoeren goed te leggen. Ondertussen heeft Ruben moeite met tellen, net als Stine.

De confrontatie

Olcay kan niet meer wachten tot de finale. Ze vertelt Ruben nu maar alvast dat zij denkt dat hij de mol is. Ruben ontkent, maar weet wel Jan zwart te maken. Olcay weet in ieder geval zeker dat Stine niet de mol is.

De brug

De kandidaten maken met Art een wandeling naar een brug. Deze brug ziet er nogal sjofel uit. Een schilderbeurt is hard nodig. Waarom een professioneel schildersbedrijf inhuren als je de brug ook door een stel Nederlandse toeristen en de plaatselijke bevolking kan laten schilderen? De kandidaten krijgen de opdracht om de brug wit te schilderen. Voor elke meter verdienen ze geld. Ze mogen de hulp inroepen van de plaatselijke bevolking, maar die moeten ze wel eerst ronselen. Dat is Jan en Olcay op het lijf geschreven. Gewapend met een hapje, drankje en een vlotte babbel gaan ze aan de slag.

De rest heeft moeite met het openen van de verfblikken, vooral Ruben. Simone sjouwt wat rond met een blik. Stine vindt het werven ook wel leuk en begint op de brug mensen te charteren. Maar uiteindelijk staat iedereen, behalve Jan, toch te schilderen. Als het klaar is komt de burgemeester en hij zag dat het goed was.

De trein

Er moeten een paar postpakketjes van A naar B gebracht worden. Deze moeten wel op kleur gesorteerd worden. De groene in de groene wagon van Simone, de gele in de gele van Olcay en de blauwe in de blauwe van Jan. De rode pakketjes moeten onderweg afgeleverd worden. Stine en Ruben staan tussen de wagons. Wij fungeren als doorgeef luik. Uiteindelijk zijn er 2 pakketjes niet goed bezorgd en staan er toch nog 2 pakketjes van de verkeerd kleur in een verkeerde wagon. En dat gaat van de pot af.

Waar ging dat fout? Olcay had alles onder controle, zij had alles netjes gesorteerd. Zij geeft Ruben de schuld van alles, want hij is volgens haar niet goed bezig. Simone lijkt het ook allemaal netjes op orde te hebben. Zij zit in de voorste wagon. Het zou me niets verbazen als we haar in aflevering 10 een doos uit het raam zien gooien. Of zo’n rode doos in een groen doos te stoppen, want echt goed dicht zaten ze volgens mij niet. Jan had ook vast en zeker een systeem in zijn hoofd. Onder zijn berg pakjes zouden in theorie ook nog wel wat verkeerd pakjes kunnen liggen.

Tijd voor de test

Ruben zet in op Simone, die op haar beurt gelogen heeft over een joker. Verder weten we niet op wie zij de test invult. Jan streept Olcay door en zet in op Simone en Ruben. Stine weet dat het in deze fase niet slim is om nog te spreiden, dus zet ze volledig in op één persoon. De vraag is wie? Olcay zegt volledig op Ruben te gaan.

Het is Stine die het strijdperk moet verlaten. Ze weet wel wie de mol is, alleen niet wie de winnaar wordt. Ik weet ook wie de mol is. Dat is Simone! Tunnel bereikt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.