Films & Series

The Unbreakable Kimmy Schmidt

Sinds ik een Netflix account heb, kijk ik steeds meer series in plaats van films. De keuze is reuze, maar het geeft wel de mogelijkheid om eens iets anders uit te proberen. Maar wat is de moeite waard en wat niet? Ik zal ongetwijfeld niet de enige zijn met dit probleem, dus besloot ik om jullie een handje te helpen. Vandaag is het de beurt aan The Unbreakable Kimmy Schmidt. 

Waar gaat het over?

Kimmy Schmidt werd jaren lang vast gehouden door een sekteleider in een bunker. Na 15 jaar gevangenschap weet ze samen met drie ander vrouwen te ontsnappen. Het laatste wat ze wil is dat mensen haar zien als slachtoffer. Ze vertrekt dan ook naar New York waar ze op geheel eigen wijze een leven probeert op te bouwen. Ze vindt een kamer bij de ietwat verwarde Lilian, waar ze haar huisgenoot Titus leert kennen. Hij wil niets liever dan schitteren op Broadway, maar dat lukt maar niet. Kimmy vindt ook meteen een baantje als au-pair bij de rijke, maar verwende Jacqueline.

Wat vind ik ervan?

Het feit dat Kimmy jarenlang vast heeft gezeten lijkt een heel serieus uitgangspunt voor de serie. Maar het is al snel duidelijk dat het met een flinke dosis humor overladen wordt. Wat is dit een ontzettend leuke en vooral vrolijke serie. Het is Tina Fey die de serie mede gemaakt heeft en dat is te merken. De humor is scherp en de grappen volgen elkaar met de juiste timing op. De manier hoe Kimmy naar de wereld kijkt is tegelijkertijd een beetje naïef, maar ook hilarisch. Omdat ze zolang vast heeft gezeten moet ze ook nog wennen aan alles wat op haar pad komt. Ook het tijdsbeeld in die 15 jaar is behoorlijk verandert. Maar dat boeit Kimmy niets, ze loopt nog steeds in haar felgekleurde kleding die ze vroeger ook droeg.

Wat deze serie voor mij extra leuk maakt is dat het personage Titus dolgraag op Broadway aan de slag wil. Hij (en Kimmy trouwens ook)  zingt dan ook af en toe musicalnummer met alles erop en eraan. Ook Jacqueline is een heerlijk personage wat ook de nodige humor inbrengt. Ze heeft haar Indiaanse roots helemaal achter zich gelaten. Ze trouwde een rijke vent en is er daardoor aan gewend dat alles voor haar gedaan wordt. Maar dan opeens zit ze midden in een scheiding. Dat levert ongemakkelijke, maar ook grappige situaties op.

The Unbreakable Kimmy Schmidt is echt een serie die je kunt opzetten om een gezonde dosis humor en vrolijkheid binnen te krijgen. De afleveringen duren maar 30 minuten, dus je kunt ze prima even tussendoor bekijken. Ik kan het je aanraden.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.