Films & Series

Tag | Disney Tag

Disney castle

Ik had wel weer eens zin om een tag in te vullen. Deze heb ik al een hele tijd in mijn concepten staan. Ik heb hem ook al verschillende keren voorbij zien komen. Maar eigenlijk is hij te leuk om te laten liggen. Disney blijft leuk. Het is jeugdsentiment, maar eigenlijk ook weer niet. Want nog steeds hou ik af en toe een Disney filmmarathon. En ik zing nog alles mee ook.

disney-movie-quotes

Wat is je favoriete Disneyfilm?

Dat is een van de eerste Disneyfilms die ik ooit zag en dat is Aladdin. ‘The Lion King’ en ‘De klokkenluider van de Notre Dame’ vind ik ook leuk. Maar mijn favoriet is Aladdin. Het is een spannend verhaal met heel erg leuke liedjes. Ik vind Geest ook één van de leukste Disney figuren die er zijn.

Welke prins wil je zijn?

Eh…ik ken eigenlijk alleen de prinsessen. Oh nee, wacht, Prins Ali is natuurlijk ook een prins. Ik heb toch even gegoogled, ik moet ze toch allemaal even keuren om een weloverwogen keuze te maken.

Prince Charming (van Assepoester), Prins Florian (van Sneeuwwitje) en Prins Phillip (van Doornroosje) vallen eigenlijk een beetje af. Het zijn toch een beetje de ‘kijk mij nou eens belangrijk zijn’ prinsen. Ik denk toch dat ik meer een voorkeur heb voor het ‘jongen van de straat wordt prins’ idee. Dus dan heb ik inderdaad Aladdin nog en Flynn (van Rapunzel) om uit te kiezen. Dan ga ik toch voor Aladdin.

292194fe45cad6b7c4df890d241757cc

Welke prinses wil je zijn?

Inkoppertje voor een boekenliefhebber als ik. Belle natuurlijk. De hele dag met mijn neus in de boeken. .

Op welk karakter lijk je het meest?

Ik zou dolgraag willen zeggen dat ik ontzettend op een van de prinsessen lijk. Maar op de een of andere manier zijn dat wel degene die zich altijd in de problemen werken. Voor mijn werk moest ik onlangs een persoonlijkheidstest op basis van MBTI doen. Je kiest vier keer een letter van een eigenschap die het best bij je past. Dan heb je uiteindelijk een soort code van 4 letters en dat zou jou persoonlijkheid moeten zijn. De uitslag van de test was voor mij geen verrassing. Via google vond ik een hoop vergelijkingen tussen MBTI types en bekende mensen/figuren. Ook de Disney karakters zijn ook al onder verdeeld in het soort types. En dan blijkt dat ik een echte Zazu/Sebastiaan ben. En dat klopt ook wel. Daarom lijk ik ook niet op de hoofdpersonen van de films. Ik ben altijd degene die zal zeggen of het wel een goed idee is om iets te doen.

Disney MBTI

Wat is je favoriete liedje?

Ik dacht dus echt. Deze Tag vul ik gewoon zo even in, maar bij iedere vraag zijn er zoveel mogelijkheden. Ik weet ook zeker dat als ik hier een liedje neerzet, ik meteen na publiceren denk aan nog een leuker liedje. De muziek uit Frozen is heel mooi. ‘Never had a friend like me’ uit Aladdin is ook erg leuk. Maar dan ga ik toch voor ‘The Circle of Life’ uit The Lion King.

Wat is je favoriete Disney park?

Heel heel lang geleden, nog voordat de Studio’s gebouwd zijn, bezocht ik Disneyland Parijs. Dat vond ik echt super leuk. Niet zo heel lang geleden (lees: vorig jaar) bezocht ik Magic Kingdom in Disney World, Orlando. Dat was eigenlijk hetzelfde park als in Parijs qua opzet. Een paar attracties verschillen wel, maar verder is het hetzelfde. De tijd was te kort om in Orlando alle overige 6 (!) parken te bezoeken. Beide parken zijn leuk, maar dan kies ik toch voor de Magic Kingdom denk ik.

Disney
Cinderella’s Castle in Magic Kindom – Disney World

Welke van de originele figuren is je favoriet?

Klunzige Goofy.

Wie is jouw favoriete schurk?

Eigenlijk vind ik de schurken de leukste personages. Die maken de films extra spannend. Ik kan nu ook gewoon niet kiezen. Gaston (Belle en het Beest) is zo’n heerlijk fout figuur. Scar (De Leeuwenkoning) is door en door slecht. Datzelfde geldt voor Jafar (Aladdin) en Ursula (De Kleine Zeemeermin). Gouverneur Radcliffe (Pocahontas) mag ook wel in mijn rijtje.

In welk kasteel zou jij wel willen wonen?

In het kasteel van Belle en het Beest. Maar wel na die grote verbouwing met de bieb!

bibliotheek-belle

Welk huisdier zou jij wel willen hebben?

Ik ben echt iemand van het kleine grut. Stampertje of Meeko zou wel leuk zijn. Ik ben helemaal geen paardenmeisje eigenlijk. Maar ik ga toch voor Maximus het paard uit Rapunzel. Iedere keer als ik die film zie, lig ik in een deuk om dat beest.

Ik ben ongetwijfeld niet de enige die nog steeds Disney films kijkt. Wat is jouw favoriet?

 

2 Comments

  • zwartraafje

    Bij mij is dat ongetwijfeld Belle en het beest. Ik ben dan ook heel benieuwd naar de bewerking van dit verhaal waarin Emma Watson de hoofdrol voor rekening mag nemen. Jammer genoeg zullen we er wel nog even op moeten wachten.

    • Kim

      Oeh, ja daar kijk ik ook naar uit 🙂 Als ik het verhaal niet zat ben tegen die tijd. Want komend seizoen komt ook de musicalversie weer op de planken. En daar ben ik ook heel benieuwd naar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.