Films & Series

Reign

Sinds ik een Netflix account heb, kijk ik steeds meer series in plaats van films. De keuze is reuze, maar het geeft wel de mogelijkheid om eens iets anders uit te proberen. Maar wat is de moeite waard en wat niet? Ik zal ongetwijfeld niet de enige zijn met dit probleem, dus besloot ik om jullie een handje te helpen. Vandaag is het de beurt aan Reign. 

Reign

Waar gaat het over?

Reign is een typisch kostuumdrama. Het gaat over het leven van Mary Stuart, Queen of Scotts. Mary wordt op haar zesde al koningin van Schotland en wordt als zodanig uitgehuwelijkt aan de Francis, de kroonprins van Frankrijk. Mary is daarnaast volgens de Schotten ook de rechtmatige erfgename van de Engelse troon, maar Engeland denkt daar anders over. Na een mislukte aanslag op haar leven, vertrekt Mary met haar hofhouding naar het Franse hof, waar Francis op haar wacht. Maar Francis heeft ook nog een knappe halfbroer, de buitenechtelijke zoon van koning Henry, Bash. Ondertussen gaat het er aan het hof zelf ook niet helemaal gladjes aan toe. De koning wordt langzaam gek, ze worden bedreigd van alle kanten, Bash heeft zijn eigen agenda en de koningin heeft ook zo haar liefhebberijen. Kortom, het is een serie vol intrige, romantiek, vreemde driehoeksverhoudingen en veel mooie kostuums aan het Franse hof.

Met wie?

Dat is een goede vraag. Sommige castleden komen me qua gezicht bekend voor, maar ik uiteindelijk blijkt dat ik ze niet eerder heb gezien. Mary wordt gespeeld door Adelaide Kane, die ook een rol speelt in Teen Wolf. Anna Popplewell, die één van de hofdames speelt ken ik dan weer wel als Susan Pevensie uit Narnia. Verder hebben we nog Torrance Coombs en Toby Regbo als Bash en Francis (beide zijn goede redenen om deze serie te gaan zien). En verder vele anderen.

Wat vind ik ervan?

Reign is een erg leuke, vooral luchtige serie om naar te kijken. Mocht je voor je geschiedenis lessen iets over Mary Stuart willen weten, dan is deze serie iets minder geschikt, want historisch accuraat is deze serie niet. De serie zit bomvol romantiek en allerlei interessante driehoeksverhoudingen. Ook zit er genoeg spanning in met Game of Thrones achtige praktijken. Het heeft zelfs af en toe wel wat weg van Gossip Girl, maar dan in de 16e eeuw. Wel moest ik wennen aan de achtergrond muziek. Het is een kostuumdrama, dus dan verwacht je vioolmuziek en dergelijke. Maar de gasten op het bal gaan helemaal los op Pompeï van Bastille om maar een voorbeeld te noemen. Het is daardoor ook geen standaard serie. Het is een serie bomvol geschiedenis, maar wel met een hedendaags sausje. Het is ook wel meer een vrouwenserie, ondanks de soms bloederige scénes. Het gaat vooral om de romantiek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.