Films & Series

Nashville

Sinds ik een Netflix account heb, kijk ik steeds meer series in plaats van films. De keuze is reuze, maar het geeft wel de mogelijkheid om eens iets anders uit te proberen. Maar wat is de moeite waard en wat niet? Ik zal ongetwijfeld niet de enige zijn met dit probleem, dus besloot ik om jullie een handje te helpen. Vandaag is het de beurt aan Nashville. 

Nashville1

Waar gaat het over?

Het zal niet als verrassing komen, maar Nashville speelt in het Amerikaanse Nashville, de bakermat van de countrymuziek. Rayna James is de countrykoningin die veel hits op haar naam heeft staan. Maar zoals dat gaat bij iedere artiest, hoe ouder je wordt, hoe meer nieuwe jonge artiesten in de rij staan om in je voetsporen te treden. Dat gebeurt ook bij Rayna. Haar carriére is niet meer wat het geweest is en het jonge tienersterretje Juliette Barnes staat te trappelen om haar plaats in te nemen.

Naast hun carriére hebben de twee ook hun eigen persoonlijke problemen. Rayna komt uit een rijk gezin. Haar vader is een belangrijk politiek kopstuk en heeft eigenlijk nooit wat gezien in de carrierekeuze van zijn dochter. Rayna’s man kiest ook het politieke pad, samen met hun twee dochters vormen ze op het eerste gezicht het perfecte gezinnetje. Maar dan is daar ook nog altijd Rayna’s oude liefde Deacon.

Juliette op haar beurt komt uit een probleem gezin en zit haar carriere meer als een vlucht uit het milieu waar ze is opgegroeid. Ze grijpt dan ook iedere kans aan om dat te verwezenlijken.

Met wie?

De meeste castleden zijn voor mij onbekend. Connie Britton speelt Rayna James. Zij speelde eerder in een groot aantal tv-series die ikzelf nog niet gezien heb, zoals American Horror Story en 24. Hayden Panetiere ken ik wel uit verschillende films en series. Zij speelt de rol van de arrogante Juliette en dat doet ze heel erg goed. En ze kan ook nog eens zingen ook. Onder het mom van het oog wil ook wat, komt halverwege seizoen 1 onze eigen Michiel Huisman ook nog binnenwandelen. En hij heeft eigenlijk nog best een grote rol ook.

Wat vind ik ervan?

Nashville is een serie waar ik nog nooit van had gehoord. Ik gaf het een kans en ik ben blij dat ik dat gedaan heb. Voor ik het wist had ik seizoen 1 tot en met 3 bekeken. Op dit moment zit ik midden in seizoen 4. Het is het nieuwste seizoen, dus helaas moet ik steeds wachten op de nieuwe aflevering.

De serie is echt Amerikaans, maar daardoor niet minder leuk. Het heeft een hoog soap gehalte, maar het is niet al te overdreven. Met een stel zangers en zangeressen in de hoofdrol is het niet gek dat deze serie bomvol liedjes zit. Het country genre was niet iets waar ik naar luisterde. Maar door deze serie kwam ik erachter dat country niet altijd muziek a la Cotton eye Joe hoeft te zijn.

Ik vind het een aanrader. De verschillende verhaallijnen zitten goed in elkaar. Veel drama, liefde en het overleven van verschillende mensen in de keiharde show business. Het is een serie die veel verschillende onderwerpen aansnijdt.

De serie zit bomvol country songs, die allemaal even mooi zijn. Hieronder een paar van mijn favorieten.

  1. Love like mine – Juliette Barnes (Hayden Panetiere)

2. Fade into you – Scarlet o’Connor & Gunnar Scott (Clare Bowen & Sam Palladio). Zij heeft zo’n mooi stemgeluid en samen met Sam klinkt het zo mooi.

3. Ho Hey – Daphne & Maddie Conrad (Lennon & Maisy Stella). Origineel is het van The Lumineers. Deze twee zusjes zijn nog erg jong, maar ze klinken al zo goed.

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.