Films & Series

Mary Poppins: leuk voor een keer

Afgelopen zaterdag ben ik naar Mary Poppins geweest. Hier heb ik toch stiekem wel naar uitgekeken, maar het kwam er gewoon steeds niet van. Zaterdag was het dan zover. Met de trein gingen we met de trein richting Den Haag. Dit verliep wonder boven wonder goed. Nog een stukje met de tram en rond half één waren we in Scheveningen.

De voorstelling begon pas om half drie dus we moesten ons nog twee uur zien te vermaken. We besloten om bij de Subway op de boulevard een broodje te gaan eten. Daarna hebben we nog wat over de pier en de boulevard gezworen. Aangezien het weer niet echt meewerkte, waren we daar al snel mee klaar. Dan maar richting het theater. Eenmaal binnen heb ik nog even een stop gemaakt bij de theatershop om mijn verzameling programmaboekjes uit te breiden. Daarna nog even snel een blik werpen op het scherm waar de cast van die middag op staat. Achter de rollen van Mary en Bert prijkten de namen van Noortje en William, dat was voor ons voldoende dus verder hebben we dan ook niet gekeken. Zoals gewoonlijk duurt het wachten totdat we eindelijk naar binnen kunnen weer ontzettend lang. Om kwart over twee gaan dan eindelijk de deuren van de zaal open en kunnen we naar binnen.

Als iedereen zijn plaats in heeft genomen begint de voorstelling. Schoorsteenveger Bert introduceert het verhaal net als in de film en dat zet ook meteen een beetje de toon voor de rest van de voorstelling. Voor iemand die de film heeft gezien is het niets nieuws. Het is de film maar dan op het toneel. Het is niet zo dat het acteerwerk niet goed was. Noortje zat, zoals het een winnares van een zoektocht betaamt, heel goed in haar rol. De zang was tamelijk voortreffelijk, om in de woorden van Mary te spreken. Ook William doet zijn gewonnen award voor beste mannelijke hoofdrol eer aan. De rest van de cast deed ook heel erg goed zijn en haar best.

Hier wil ik ook even een speciale vermelding maken van de kinderen. Noortje mag dan wel de hoofdrol gewonnen hebben. De echte hoofdrollen in de voorstelling worden gespeeld door de kinderen. Wat zijn die goed. Die zijn echt briljant in hun zang en hun spel. De gehele eerste akte trekt vrij lang door, waardoor mijn partner in crime voor die avond en ik in de pauze echt even moesten nadenken wat we ervan vonden. Na de pauze maar weer naar binnen, hopelijk gaat het nog spetteren. Want dat er iets mist is voor ons wel duidelijk, het spettert niet zoals bijvoorbeeld Tarzan of The Lion King. De tweede akte is wel een stuk vermakelijker om naar te kijken en tegen het einde had ik toch wel stiekem een brok in mijn keel maar echt spetteren deed het toch niet. Ik had er denk ik teveel van verwacht. Het was een leuk middagje uit en voor kinderen is het ongetwijfeld ook een ontzettend leuke voorstelling. Maar ik denk dat als ik het voor de tweede keer nog wil zien, dat ik dan de DVD opzet.

Na de voorstelling was het onderhand etenstijd. De regende pijpenstelen, maar dat weerhield ons niet om toch weer richting de boulevard te lopen om een hapje te gaan eten. We zijn wel het eerste de beste tentje ingeglipt dat we tegenkwamen. We hebben heerlijk gegeten en daarna was het tijd om weer naar huis te gaan. We hadden de trein om kwart over zeven, we installeerden ons op een stoel, maar de trein bleef steeds stilstaan. Er kwamen al andere mensen de trein in met de mededeling dat hij niet zou rijden. Ja hoor, dat heb ik weer ik ga weer leuk naar een musical met de trein, zal ook eens goed gaan. De trein reed inderdaad niet, dus met zijn allen weer uit de trein. Vervolgens ontstond er enige verwarring of de volgende trein dan wel weer zou rijden. Die reed gelukkig, wel vanaf een ander spoor, maar deze reed wel op tijd aan. We hadden echter wel het geluk dat er een stoptrein voor ons reed, waardoor we uiteraard nog de nodige vertraging opliepen ook. Maar al met al is het weer allemaal goed gegaan en waren we rond half elf weer veilig thuis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.