Jungle Book
Films & Series

The Jungle Book: Visueel prachtige film met een goed verhaal

Het werd weer eens tijd voor een bioscoop bezoekje. Disney’s The Jungle Book stond op het programma. De life-action versie van de gelijknamige tekenfilm. Hij draait al een tijdje in de bioscoop. Na het zien van de trailer wilde ik hem ook echt in de bioscoop zien. Zeker gezien het feit dat alleen Mowgli echt is. De omgeving én de rest van de hoofdrollen is allemaal digitaal gemaakt.

Mensenjong Mowgli is opgegroeid in een wolvenroedel. Alle dieren in de omgeving lijken het Mowgli te gedogen. Alleen tijger Shere Khan ligt dwars. Hij wil Mowgli weg hebben. Samen met zwarte panter Bagheera gaat Mowgli op zoek naar zijn eigen soort. Dit gaat natuurlijk niet rechtstreeks, onderweg sluit Mowgli vriendschappen met olifanten en Balou de beer.

Jungle Book is werkelijk waar een visueel hoogstandje. Geen enkel dier of boom is echt, het is allemaal met de computer gemaakt en dat is heel knap gedaan. Het 3D effect vond ik voor de verandering wel weer eens wat toevoegen bij deze film. Het was alsof je echt in de jungle was.

De enige echte acteur van vlees en bloed is de jonge Neel Sethi, die de rol van Mowgli speelt. Hij is ook meteen de enige mens in de hele film. Zo lijkt het ten minste, want de dieren die in de film zitten hebben genoeg menselijke trekjes. Het is dan ook helemaal niet vervelend om naar een film te kijken met slechts één acteur.

De film is van begin tot eind erg spannend. Ik snap ook heel goed dat de film voor 12 jaar en ouder is. Vooral tijger Shere Khan en Kaa de slang zorgen echt voor de enge stukken. Jungle Book is een film die bij veel mensen in de smaak zal vallen. Het is echt een avonturenfilm die er ook erg mooi uitziet. Extra leuk is dat ook de liedjes die je kent uit de Disney tekenfilm versie in de film zitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.