Films & Series

Fuller House

Sinds ik een Netflix account heb, kijk ik steeds meer series in plaats van films. De keuze is reuze, maar het geeft wel de mogelijkheid om eens iets anders uit te proberen. Maar wat is de moeite waard en wat niet? Ik zal ongetwijfeld niet de enige zijn met dit probleem, dus besloot ik om jullie een handje te helpen. Vandaag is het de beurt aan Fuller House. 

Waar gaat het over?

Full House, wie is er niet groot mee geworden. De serie over de familie Tanner, waarin Danny Tanner na het overlijden van zijn vrouw zijn drie dochters alleen zal moeten opvoeden. Hij krijgt daarbij hulp van zijn zwager Jesse en beste vriend Joey. Na acht seizoenen stopte de comedyserie. De drie dochters zijn in die seizoenen letterlijk voor de camera opgegroeid. Ik vond de serie altijd erg leuk om naar te kijken. Vooral de kinderen waren erg grappig.

Netflix kwam deze maand met een vervolg, Fuller House. Hetzelfde huis, dezelfde acteurs, dezelfde leader en eigenlijk ook dezelfde verhaallijn. In deze hedendaagse versie trekt DJ na de dood van haar man met haar drie zoons (allen dezelfde leeftijd als de kinderen in de vorige versie) in haar ouderlijk huis. Ook zij krijgt hulp. Haar zusje Stephanie en beste vriendin Kimmy besluiten ook in te trekken.

Met wie?

Praktisch de gehele oorspronkelijk cast is terug, inclusief DJ’s jeugdliefde Steve en de tweeling van Jesse en Becky, al zijn die nu zo’n twintig jaar ouder. De enigen die ontbreken zijn Mary-Kate en Ashley Olsen, die per tourbeurt de rol van jongste dochter Michelle op zich namen. Zij hadden het blijkbaar te druk met hun mode-imperium, wat heel subtiel in de serie verwerkt is. De cast wordt verder aangevuld met vier (drie van DJ en Kimmy heeft inmiddels ook een dochter) nieuwe kinderen. Verder hebben we nog John Brotherton als DJ’s mogelijk nieuwe liefde Matt en Juan Pablo di Pace als Kimmy’s soort van ex echtgenoot. Oh, en Comet Junior Junior niet te vergeten, het kroost van de hond van de familie.

Is Fuller House de moeite waard?

Je kunt je afvragen of zo’n vervolg nu nog wel leuk is. Wordt het niet te afgezaagd? Zijn de grappen nog wel leuk genoeg? Kunnen ze het net zo leuk maken als het origineel? Dat kan ik volmondig met JA! beantwoorden. Ik heb het gehele eerste seizoen inmiddels bekeken. Ik was er veel te snel doorheen, omdat het maar dertien afleveringen heeft. Dat is eigenlijk ook meteen het enige minpunt.

De humor is als vanouds. De grappen zijn scherp en er zitten veel verwijzingen in naar de oude versie en naar andere tv-programma’s. Het tijdsbeeld is ook duidelijk verplaatst. De oudste kinderen zitten nu bijvoorbeeld liever naar hun telefoon te staren in plaats van in het echt met iemand te praten.

Het is echt een erg leuke serie. Alleen al Max, de middelste zoon van DJ, steelt de show met zijn perfect getimede grappen. Het is het kijken waard!