Finding Dory
Films & Series

Ik ging heel erg last minute naar Finding Dory

Wat doe je als de treinen op jouw route even niet rijden en er (nog) geen bussen zijn ingezet? Dan ga je heel erg last minute naar de bioscoop. Dat deed ik afgelopen vrijdag. Ik stond op station Eindhoven en mijn trein reed niet. Ik moest minimaal een uur wachten totdat alles weer ging rijden. Ik besloot mijn tijd nuttig te besteden. Ik ging naar Finding Dory.

Ik kwam precies op tijd binnen voor de voorfilmpjes. Meestal zijn die niet heel interessant. Maar voor de gelegenheid heeft Pixar een aantal korte filmpjes toegevoegd. Waarvan eentje met een heel hoog knuffel gehalte, Piper. Nooit geweten dat een zeemeeuw ook schattig kan zijn.

Finding Dory is het vervolg op de immens populaire Disney Pixar film Finding NemoDie film waar papa oranje clownvis op zoek gaat naar zijn zoontje aan de andere kant van de oceaan. Onderweg komen ze de vergeetachtige Dory tegen. Die film heeft dus nu met Finding Dory een vervolg.

Dory gaat op zoek naar haar familie. Dat is niet makkelijk met haar korte termijn geheugenverlies. Samen met Marlin en Nemo gaat ze op avontuur om haar ouders terug te vinden. In flashbacks zien we hoe de kleine baby Dory haar ouders is kwijtgeraakt. Ook krijgt ze hulp van een bijziende walvishaai en een witte dolfijn die problemen heeft met zijn echolocatie.

Finding Nemo vond ik destijds erg leuk. Finding Dory is meer van het hetzelfde. De verhaallijn is hetzelfde en ook de humor is hetzelfde. Betekent niet dat dit geen leuke film is om te zien, zeker wat de humor betreft. Misschien waren de verwachtingen die ik had iets te hoog. Finding Nemo vond ik namelijk net iets leuker. Maar ik heb toch genoten, het was een prima manier om de tijd te doden.

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.