Films & Series

Film | Mockingjay (part 1)

MJ

Nadat Katniss Everdeen in de vorige film aan het einde de arena van de kwartskwelling aan gort schoot, bleef het publiek in verwarring achter in de bioscoop. Ik had allang de boeken gelezen, dus ik wist hoe het verder ging. Vorige week was het eindelijk zover. De verfilming van het derde boek van ‘The Hunger Games’ trilogie ging in prémiere. Afgelopen zondag zat ik in de bioscoop.

Katniss heeft de hongerspelen wederom overleefd. Dit keer wordt ze meegenomen naar District 13 om te herstellen van haar verwondingen. In District 13 worden ook de overlevenden van District 12 opgevangen. Nummer 12 is namelijk volledig verwoest door president Snow, die op zijn beurt Peeta Mallarck gevangen heeft genomen. De rebellenleiders uit District 13 zien in Katniss hun boegbeeld. Zij moet er dan ook voor gaan zorgen dat het capitool valt. Ging het in de vorige delen nog om een spelletje op leven en dood. In dit deel gaat het om het echte werk. Het is oorlog.

Van de boeken vond ik deel 3 toch wel het meest spannende boek. En de film is hard op weg dat ook te worden. Het derde boek is in twee delen verfilmd, deel 1 draait nu dus in de bioscoop en deel 2 komt volgend jaar. Het eerste deel belooft in ieder geval heel veel goeds.

Wat een spannende en tegelijkertijd ook ontroerende film. Ik heb nog nooit zo op het puntje van mijn stoel gezeten. Volgens mij ben ik op sommige momenten zelfs vergeten dat ik ook nog even moest ademen. Ik ben het niet gewend dat een eerste deel in zo’n constructie meteen al zo spannend is. Het is meestal zo dat deel 1 gebruikt wordt om het een en ander uit te leggen en verder gebeurt er niet zo veel. In deel 2 komt dan de grote ontknoping. Maar in deze film is dat totaal niet het geval. Het is meteen al spannend.

De film zorgt op sommige momenten ook voor de nodige kippenvel. Dit is vooral te danken aan Jennifer Lawrence, die Katniss zo goed neerzet. Ook het moment waarop ze begint te zingen, waarna dat lied als een soort van strijdlied gebruikt wordt, is heel erg mooi.

Mockingjay part 1 is een aanrader! Uiteraard zou ik hem wel gaan zien, nadat je The Hunger Games en Catching Fire ook hebt gezien. Ik begin alvast met aftellen tot Mockingjay part 2.


Titel: Mockingjay, Part 1

Genre: Avontuur, Actie

Met: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Donald Sutherland, Philip Seymour Hoffman e.a.

Regisseur: Francis Lawrence

Duur: 123 minuten

Producer: Lions Gate Entertainment

Waardering: 5/5 sterren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.