Films & Series

Maleficent

Afgelopen weekend zat ik in de bioscoop voor ‘Maleficent’, de nieuwste film uit de stal van Disney. ‘Maleficent’ is een hervertelling van het welbekende verhaal van Doornroosje. Misschien dat met de naam ‘Maleficent’ niet direct een belletje gaat rinkelen, maar misschien bij Malafide wel. Ten minste dat is hoe ik deze heks ken.

mal

In de film Doornroosje wordt Maleficent meteen neergezet als de slechterik. Zij is degene die het prinsesje Aurora vervloekt. Het is vervolgens aan de prins om korte metten te maken met deze heks in ruil voor de hand van Aurora. Maar wat is eigenlijk de reden dat Maleficent zo is? Dat antwoord krijg je in deze film.

Als kind woont Maleficent in het vredelievende koninkrijk de Moors. Ze groeit op tot een prachtige jonge vrouw. Maar dan valt het leger van het aangrenzende koninkrijk binnen. De harmonie van het land is daarmee in gevaar. Maleficent is vastbesloten om haar land te beschermen. Totdat ze verraden wordt, dan wordt alles anders. Maleficent zint op wraak en keert zich tegen de koning. Ze spreekt een vloek uit over zijn pasgeboren dochter Aurora.  De koning wil koste wat het kost voorkomen dat de vloek waarheid wordt. Hij stuurt zijn dochter samen met de drie goede feeën weg naar een klein huisje midden in het bos, waar niets haar kan gebeuren. Zolang Maleficient haar niet kan vinden is het goed. Ondertussen brengt hij een leger op de been om af te rekenen met de kwade heks. Maar Maleficent heeft overal ogen en oren. Zij weet Aurora al snel te vinden, waardoor ze zelf ook een heel andere kijk op de gebeurtenissen krijgt.

Visueel gezien is dit werkelijk waar een geweldige film. Zeker als fantasy liefhebber kun je je hart ophalen. The Moors is een koninkrijk vol met elfjes, feeën en trollen. Alsof je in de Efteling in de Droomvlucht zit. Ook de omgeving is zo ontzettend mooi. De wezentjes zijn ook heel lief en zien er niet eng uit. De enige die voor wat schrikmomenten kan zorgen is Maleficent zelf. Die wordt heel goed neergezet door Angelina Jolie. Zij ís Maleficent. Elle Fanning speelt de 16-jarige Doornroosje. Zij is heerlijk naïef en heel vrolijk. Je ziet Doornroosje opgroeien door de film heen en leuk detail is dat de 5-jarige Doornroosje gespeeld wordt door Vivienne Jolie-Pitt. Juist, dochter van.

Voor de Disney fan is dit zeker een aanrader. Voor de hele kleine kinderen zal alleen de eerste helft leuk zijn om te kijken. Daarna wordt de sfeer een beetje grimmig en misschien een beetje eng. Het is wel een heel andere versie van het verhaal dan in de animatiefilm Doornroosje wordt verteld. Maar ik vind deze versie toch wel iets leuker. Je gaat Maleficent zelfs sympathiek vinden.


Titel: Maleficent

Genre: Avontuur

Met: Angelina Jolie, Elle Fanning, Sharlto Copley e.a.

Regisseur: Robert Stromberg

Duur: 98 minuten

Producer: Walt Disney Pictures

Waardering: 3/5 sterren

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.