Films & Series

Film | Into the Woods

Enkele jaren geleden zag ik de Nederlandse bewerking van de  musical Into the Woods. Into the Woods is een musical van Stephen Sondheim, die ook tekende voor Sweeney Todd. Deze laatste werd al eerder verfilmd met Johnny Depp in de hoofdrol. Dit jaar draait Into the Woods in de bioscopen.

Als je van sprookjes houdt is dit een film die je moet zien. Het is een verhaal waarbij verschillende sprookjes door elkaar heen lopen. Of beter gezegd, door het bos heen lopen. De hele film speelt af in het bos. Dat zou saai kunnen zijn, maar dat is het niet. Het verhaal is leuk genoeg.

Aan het begin van de film leren we alle personages kennen. Assepoester die graag naar het bal wil, maar dit niet mag van haar stiefmoeder. Sjaak (van de bonenstaak) die van zijn moeder zijn beste vriend, Melkwitje de koe, moet verkopen. De koe geeft geen melk meer en levert dus niets meer op. Roodkapje komt bij het bakkersechtpaar een mandje vol met lekkernijen kopen om mee te nemen naar haar grootmoeder in het bos. Ten slotte het bakkersechtpaar, zij willen dolgraag een kindje maar dat lukt niet. Ze krijgen bezoek van de heks. Zij beloofd hen een kindje als ze precies doen wat zij zegt. Voor de volgende blauwe maan moeten zij een rode cape, een koe zo wit als melk, een gouden schoentje en haar zo goud als graan verzamelen. Dat zullen ze allemaal in het bos vinden. En zo komen ze elkaar op de een of andere manier tegen.

Hier en daar las ik goede reacties over deze film, maar ook iets minder goede. Die laatste kwamen vaak met de reden: ‘Er wordt zoveel ingezongen’. Ja, dat klopt. Het is ten slotte een verfilming van een musical. Dus ja, dan kan er inderdaad wat in gezongen worden. Voor mij  niet erg, sterker nog, van mij had er zelfs wel wat meer gezongen mogen worden. Maar om de film leuk te houden voor niet-musicalliefhebbers snap ik de keuze om de personages ook nog wat te laten praten.

De cast is goed gekozen. Ik kende niet iedereen, maar het is lastig om bekende acteurs en actrices te vinden die ook goed kunnen zingen. Maar daar zijn ze goed in geslaagd door Anna Kendrick te casten voor Assepoester. Johnny Depp is wederom de rare snuiter in de vorm van de grote boze wolf. Dat Meryl Streep kan zingen dat wist ik al na het zien van Mamma Mia, maar als de heks in deze film doet ze erg nog een schepje bovenop. Ook de rest van de cast beschikt over de juiste stemmen om de toch soms best lastige zangpartijen aan te kunnen.

Ik vond het een heel erg leuke film. Het is een Disney film, dus er is rekening gehouden met jonge kijkertjes.

3/5 sterren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.