Films & Series

Home: hartverwarmende feelgood film

Tijdens lange intercontinentale vluchten is het entertainmentsysteem de ideale afleiding. Ik kies altijd voor de simpele animatie films. Daar hoef ik ten minste niet zo bij na te denken. Tijdens de heenvlucht naar Costa Rica deed ik dat ook. Ik keek onder andere de film Home.

Home is een hartverwarmende film over een bijzondere vriendschap tussen ruimtewezen Oh en mensenmeisje Tip. Oh is een Boov. De planeet van de Boov wordt bedreigt. De Boov moeten vluchten en kiezen de aarde als hun nieuwe thuis. Alle mensen die daar wonen worden zonder pardon naar een andere plek gestuurd. Vanwege haar kat blijft Tip als enige achter. Haar moeder moet ze missen. Tegelijkertijd wordt Oh een beetje uit de groep gezet. Oh is namelijk niet heel populair bij de rest van de Boov. Eenmaal op aarde ontmoet hij Tip. Ze sluiten vriendschap en besluiten samen de wereld te redden.

Home is echt zo’n heerlijke feelgood film waarbij het niet uitmaakt dat het een animatie film is. Er zit een duidelijke boodschap achter. Het is een vermakelijke film van begin tot eind. De stem van Oh wordt ingesproken door Jim Parsons (Sheldon Cooper uit The Big Bang Theory) en dat maakt het extra leuk. Oh is eigenlijk een beetje een soort van Sheldon, dus die stem past perfect. Ook als je van Rihanna houdt is dit de perfecte film. Rihanna spreekt de stem in van Tip. De swingende soundtrack bestaat ook uit haar repertoire.

Vooral de Boov werken erg op de lachspieren. Het zijn herkenbare komische typetjes. Ik vond een erg leuke film. Het is een film die vooral bij kinderen zeer in de smaak zal vallen. Het is erg kleurrijk. Het doet ook een beetje denken aan de Minions. Het is echt een film voor het hele gezin.

Beoordeling: ***

Titel: Home
Genre: Animatie
Met stemmen van oa: Jim Parsons, Rihanna, Jennifer Lopez en Steve Martin
Regisseur: Tim Johnson

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.