Films & Series

Disney’s Frozen

Het nummer ‘Let it go’ had ik al vaker gehoord. Sterker nog, ik kende hem bijna uit mijn hoofd. Het werd toch wel eens tijd om de bijbehorende film te bekijken. Het heeft even geduurd, maar ik heb dan toch eindelijk de Disney film Frozen ook gezien.

Fro

De film Frozen is gebaseerd op het sprookje van ‘De Sneeuwkoningin’ van Hans Christiaan Anderson. In het koninkrijk Arendelle leven twee prinsessen. De troonopvolgster Elsa en haar kleine zusje Anna. Elsa blijkt magische krachten te hebben. Haar hele leven doet ze er alles aan om te zorgen dat niemand erachter komt. Maar op de dag van Elsa’s kroning loopt het uit de hand en gebruikt ze haar krachten. Ze loopt weg, maar zorgt er wel voor dat Arendelle gevangen wordt in een ijzig koude winter.

Anna besluit haar zus te gaan zoeken. Tijdens haar zoektocht krijgt ze hulp van Kristoff, zijn eland Sven en een stel trollen. Ook een uiterst grappige sneeuwman Olaf sluit zich bij het gezelschap aan. Ze zetten alles op alles om het koninkrijk te redden. Uiteindelijk is er maar een manier om dat te doen en dat is uiteraard een daad uit ware liefde.

Disney heeft het weer voor elkaar om weer een prachtige film af te leveren met een mooi verhaal. Anders dan in andere films staat hier de liefde tussen de zussen centraal in plaats van het  ‘boerenmeisje vindt prins’ scenario. De animaties zijn super mooi gemaakt. Je zou zo een ticket willen boeken richting Lapland. De muziek is fantastisch. Zoals het een goede Disney film betaamt, zijn de liedjes lekker aanstekelijk. Ze hebben ook gezorgd voor de juiste stemmencast om de liedjes over te brengen. Idina Menzel zingt fantastisch. Ik heb de film in de originele versie gezien, maar wil hem zeker nog in de Nederlandse versie gaan kijken. Willemijn Verkaik doet namelijk de Nederlandse stem van Elsa en die zingt ook geweldig.

Ik heb me ook laten vertellen dat na onder andere The Lion King, Tarzan en Aladdin, Frozen de volgende Disney film is die tot musical omgevormd wordt. De film is al een kleine musical op zich, dus ik kan niet wachten!

 


Titel: Frozen

Genre: Animatie

Met stemmen van:

– Origineel: Idina Menzel, Kirsten Bell, Jonathan Groff e.a.

– Nederlands: Noortje Herlaar, Willemijn Verkaik, Carlo Boszhard e.a.

Regisseur: Chris Buck, Jennifer Lee

Duur: 98 minuten

Producer: Walt Disney

Waardering: 4/5 sterren

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.