Fantastic Beasts
Films & Series

Fantastic Beasts and where to find them

Als er één film is waar ik heel erg naar uitgekeken heb dit jaar is het Fantastic Beasts and where to find them. Afgelopen zaterdag zat ik dan in de bioscoop. In tegenstelling tot de Harry Potter films wist ik totaal niet wat ik moest verwachten. Het gelijknamige boek is ten slotte slechts een studieboek van Zweinstein met daarin een opsomming van fabeldieren en waar ze te vinden en hoe ze te verzorgen.

Ik zal proberen om hier geen spoilers te plaatsen, maar eentje wil ik wel kwijt. De film is alles behalve een letterlijke verfilming van het boek. Jammer voor degene die dolgraag een documentaire had gezien over het verzorgen van de Kreukelhoornige Snottifant, maar voor al die anderen bij deze het advies om Fantastic Beast vooral te gaan bekijken.

Vanaf het eerste moment wordt je meegetrokken in het avontuur van Newt Scamander. Met zijn koffertje vol magische wezens komt hij aan in het New York van de jaren ’20. Hier staat alles op scherp. In Europa zaait de duistere tovenaar Gellert Grindelwald dood en verderf binnen de magische wereld en onder de No-Maj (Amerikaans voor Dreuzel). Dat dreigt over te slaan op Amerika. De magische wereld doet er alles aan om verborgen te blijven voor de niet-magische mensen. Maar dan wordt de koffer van Newt verwisseld met die van dreuzel Jacob…

Ondanks het feit dat ik ontzettende zin had in een bak popcorn, vond ik het echt jammer dat er een pauze in zat. Zo erg wordt je meegenomen in het verhaal. Alles klopt van begin tot einde. Het verhaal zit ontzettend goed in elkaar. Met een verrassende plotwending komt de belangrijkste verhaallijn ook tot een afgerond einde. Maar er wordt ook gelijk een nieuwe deur geopend voor de komende vier (ja, vier!) vervolgfilms.

Anders dan wat de film doet vermoeden spelen de magische beesten eigenlijk een bijrol. Maar ze zorgen wel voor de nodige humor. Het zijn vooral de personages die deze film leuk maken. Eddie Redmayne steelt de show als de schattige (het is toch echt het beste woord om hem te omschrijven) Newt Scamander. Ook de rest van de personages mogen er zijn. Je gaat van elk personages houden. Zelfs van de slechteriken. Van de grootste bad guy vangen we slechts een glimp op, maar ik ben wel heel benieuwd hoe Grindelwald de komende films naar voren komt. Aan de acteur zal het in ieder geval niet liggen.

Voor de fans van Harry Potter is het alsof de magische wereld weer terug is van nooit weggeweest. Maar toch is het net iets anders dan in Harry Potter en dat maakt dat de film vermakelijk is voor iedereen. Ik heb er echt van genoten. De film is spannend, heeft humor en ook de liefde ontbreekt niet. Ik kan in ieder geval niet wachten tot het vervolg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.