Films & Series

Annie: hartverwarmende musical die leuk blijft

Het is weer kersttijd. Tijd om de kerstfilms weer uit te mottenballen te halen om ze de huiskamers in te slingeren. Eén van de films komt ook ieder jaar weer terug. Het wordt haast traditie. Ieder jaar weer komt dat leuke hartverwarmende roodharige weesmeisje al zingend de huiskamer weer binnen. Annie, wie is er niet groot mee geworden, zou je bijna zeggen. Ook dit jaar weer was de film weer te bewonderen. Het blijft een leuk verhaal, waar je gewoon geen genoeg van krijgt.

Annie-musical

Het lijkt me sterk, maar voor die ene persoon die het verhaal niet kent, zal ik het nog even samenvatten. Ik heb de film namelijk tig keer gezien en kan het verhaal onderhand van voor tot achter opzeggen. Het weesmeisje Annie is bij haar geboorte door haar ouders bij een weeshuis afgeleverd. Ze heeft alleen een medaillon die ze van haar ouders heeft gekregen. In de hoop dat haar ouders op een dag terugkomen om haar te halen, groeit ze op in het groezelige weeshuis. Dat wordt gerund door Miss Hannigan. Zij houdt van allerlei dingen, behalve van kinderen. Ze gebruikt de kinderen voornamelijk om het weeshuis schoon te houden.

Dan komt er een verzoek binnen van de multimiljardair Oliver Warbucks. Hij wil graag een weeskindje bij hem in huis nemen om samen met hem de kerstdagen door te brengen. Dat is namelijk goed voor de reputatie. Uiteraard valt de keuze op de bijdehante Annie. Zij mag mee en ze weet niet wat haar overkomt. Ze komt terecht in een gigantisch penthouse in NYC. Maar Miss Hannigan is er niet echt van gecharmeerd en wil Annie terug. Onder valse voorwendselen komt de broer van Hannigan, samen met zijn verloofde Annie halen met de smoes dat zij de echte ouders zijn. In eerste instantie moet Oliver niets hebben van het kind. Maar naarmate de kerstvakantie vordert, beginnen er toch wat vadergevoelens naar boven te komen. En ook Annie voelt zich helemaal thuis. Dan wordt het heel moeilijk voor Miss Hannigan om Annie terug te halen.

De film is onderhand iedere kerst wel te zien op de televisie. Het is het ideale verhaal voor de kerstdagen. Maar dit jaar en volgend jaar kan er niet alleen via de tv genoten worden van het verhaal. V&V Entertainment heeft namelijk de musicalversie weer eens te voorschijn getoverd. Onlangs zag ik deze voorstelling en ik vond het harstikke leuk. Het is echt heerlijk ongecompliceerd, verstand op nul en dan luisteren. Ik was ontzettend onder de indruk van de kindercast. Wat een prachtige stemmetjes hebben zij. De rol van Miss Hannigan werd meesterlijk neergezet door Gerrie van der Klei. Zij deelt deze rol trouwens met Jenny Arean. Ook Tony Neef als Oliver Warbucks is een goede zet geweest. Joey Schalker, Cindy Bell, Maike Boerdam en Raymond Curvers als respectievelijk Haantje, Lily Waldorf, Grace en president Roosevelt maken het feestje compleet. De musical is een leuk avondje uit voor het hele gezin. De voorstelling reist nog tot mei door het hele land.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.