Dagboek

En dat was januari 2018

De eerste maand van 2018 is alweer voorbij gevlogen. Ik heb me voorgenomen om iedere maand een overzicht te maken van wat ik allemaal deed. Vandaag de eerste editie: Januari 2018. In deze maand bezocht ik het theater, ging ik naar de bioscoop en maakte ik een begin aan het wegwerken van mijn nog te lezen stapel.

In het rode pluche

Het jaar was nog niet goed en wel begonnen of ik zat alweer in het theater. In het theater in Heerlen bezocht ik Was Getekend, Annie M.G. Schmidt. Een voorstelling over het leven van schrijfster Annie MG Schmidt. Ik vond het een erg mooie voorstelling met Simone Kleinsma in de hoofdrol. De voorstelling zit vol humor, maar is op sommige momenten ook ontroerend. De musical is nog in diverse theaters in Nederland te zien en ik kan het zeker aanraden.

Ook was ik in de bioscoop te vinden. Ik zag een film waarvan ik bij het horen van de soundtrack al wist dat ik deze moest zien. En velen met mij. En ja, ook ik ben ontzettend enthousiast over The Greatest ShowmanWat een geweldige film is dat. De film gaat over het leven van PT Barnum, de bedenker van het rariteitenkabinet met acts zoals bijvoorbeeld de vrouw met de baard. Ik heb van iedere minuut genoten. De soundtrack staat nu nog steeds op repeat. Die kan ik blijven luisteren.

Gelezen en te lezen

Goodreads heeft al een klacht bij me ingediend. Ik loop maar liefst 2 boeken achter op schema. Maar dat heeft een reden. Ik besloot een slag te slaan in het wegwerken van mijn ongelezen boeken in mijn boekenkast. Ik maakte hiervoor een boekenpotje. En die heb ik deze maand in gebruik genomen. Het lot besliste dat ik maar meteen moest beginnen met het ruim 700 pagina’s tellende Gejaagd door de wind van Margaret Mitchell. En daar ben ik nog steeds in bezig.

Verder las ik wel twee iets minder dikke boeken uit. Ik las de verhalenbundel Winter in New York van Chantal van Gastel. Dit als vervolg op haar andere verhalenbundel Zomer in New York dat ik eind vorig jaar las. In sommige verhalen komen ook hoofdpersonages terug die ook in Van Gastels andere boeken voorkomen. Ik vond ze erg leuk om te lezen. Ook las ik het geschenkboek van de Spannende Boekenweken van vorig jaar, De vrouw in de blauwe mantel van Deon Meyer. Dit heeft ook een erg fijne lengte om je uitdaging wat op te krikken.

Dit jaar besloot ik ook om mijn leeswereldreis voort te zetten. Heb ik nieuwe landen bezocht? Nee, ik ben tot nu toe nog bij het oude vertrouwde gebleven. Ik bezocht de Verenigde Staten, Nederland en Zuid-Afrika.

Televisie en Netflix

Was er nog wat leuks op tv? Jullie verwachten nu natuurlijk dat ik ga zeggen dat ik De Luizenmoeder heb gekeken. Maar ik denk dat ik een van de weinigen ben die nog niet begonnen is aan die serie. Wat keek ik dan wel? Uiteraard is Wie is de Mol? weer begonnen. Na vier afleveringen weet ik nog steeds niet wie het is.

En dan is er natuurlijk ook nog Netflix. Hier heb ik Orphan Black ontdekt. Ik ben inmiddels aan beland in seizoen 4 en ik moet zeggen dat het best een goede serie is. Soms moet wel over een sterke maag beschikken, maar het is wel een ontzettend spannende serie.

Muziekje van de maand

Een muzikale afsluiting van januari. Ik kan niet anders dan hier een nummer uit de soundtrack van The Greatest Showman toe te voegen. Ik had de gehele soundtrack hier neer kunnen zetten, maar dat is misschien een beetje teveel van het goede.

[wpdevart_youtube]iW2FUY3N-n0[/wpdevart_youtube]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.