Boeken

Zwart water – Corine Hartman

Enkele jaren geleden las ik al het boek In vreemde handen van dezelfde schrijfster. Dat vond ik een ontzettend goed boek. Het heeft even geduurd voordat ik weer een boek van haar las, maar toen ik Zwart Water in de bieb zag liggen heb ik het meteen meegenomen. En ook dit boek is heel erg aan te raden.

Frederique van Ostende is een beroemd violiste. Wereldwijd speelt ze de zalen plat. Haar man Davide Vianello is zeer succesvol als een van de bedenkers van een waterproject om de stad Venetië te redden van het hoge water. Beide zijn dus zeer succesvol. Beide gebruiken hun carriére echter om een ingrijpende gebeurtenis te verwerken. Als er in korte tijd drie moorden worden gepleegd, leidt het spoor steeds meer richting Frederique en Davide. Inspecteur van Aerendonck staat voor een groot raadsel.

Het heeft wel even geduurd voordat ik in het verhaal zat. Het komt vrij traag op gang. Dat komt misschien ook wel door het gebruik van de ik-persoon. Ik heb ook wel de neiging gehad om het weg te leggen, maar ik heb toch doorgezet. Er zat toch iets in waardoor ik door wilde lezen. Ik ben toch wel blij dat ik dat gedaan heb, want dit boek zit heel goed in elkaar.

In totaal bestrijkt het boek een periode van ongeveer drie maanden. Het verhaal begint eind oktober wanneer de eerste moord gepleegd is. Daarna worden tegenwoordige tijd en het verleden in rap tempo afgewisseld. Het is wel even schakelen, maar hierdoor blijft het wel spannend. Ook wordt het levensverhaal van Frederique verweven in het verhaal. Beetje bij beetje kom je erachter, waarom er zoveel verdriet in haar leven zit. Van voorspelbaarheid is geen sprake. De schrijfster gooit er wel een aantal verdachte personen in, om vervolgens met een totaal onverwachte ontknoping te komen. Ik heb dit boek met plezier gelezen, het is een echte aanrader voor de thriller liefhebber.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.