Boeken

De zeven zussen – Lucinda Riley

Wat hypes betreft loop ik altijd een beetje achter de feiten aan. Zo ook met De Zeven Zussen van Lucinda Riley. Iedereen kent de boeken en een hele hoop mensen hebben ze al gelezen. Ik heb er bewust een tijdje mee gewacht, omdat iedereen er zo ontzettend lyrisch over was. Van alle kanten werd het me aanbevolen. Daardoor was ik bang dat ik met te hoge verwachtingen aan de reeks zou beginnen. Maar toen ik het boek zomaar in de kast van de bibliotheek zag staan, besloot ik toch om het maar eens mee te nemen.

Als baby werden de zussen geadopteerd door Pa Salt. Ze groeien op in een landhuis aan het Meer van Genève. Alleen Maia is hier haar hele leven blijven wonen. De rest is uitgevlogen naar andere plekken op de wereld. Na de dood van hun vader komen ze bij elkaar in het ouderlijk huis. Het lichaam van Pa blijkt echter al begraven te zijn. Iets wat niet door iedereen goed begrepen wordt. Voor ieder van hen heeft hij echter wel een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Wat ze er mee doen mogen ze zelf weten.

In De Zeven Zussen staat oudste zus Maia centraal. Haar aanwijzingen brengen haar naar Rio de Janeiro. Daar wordt ze niet door iedereen even hartelijk ontvangen. Wel komt ze in het bezit van meer informatie over haar afkomst. Ze wordt zo’n tachtig jaar terug in de tijd geworpen, waar men druk bezig is met het bouwen van het beroemde Christus beeld. Ook speelt de stad Parijs een grote rol.

Dit boek is met ruim 600 pagina’s een behoorlijk dikke pil. Is dat erg? Nee! Vanaf de eerste bladzijde wordt je in het verhaal gezogen. Als je dit boek in één wordt zou moeten omschrijven zou het ‘Meeslepend’ zijn. Het verhaal van Maia in het heden en dat van haar voorouders in het verleden worden op een fijne manier afgewisseld.

Riley beschrijft alles heel gedetailleerd, waardoor je het gevoel hebt dat je echt daar in Rio de Janeiro bent. Ook stukken die zich in de jaren 20 afspelen gaan echt voor je leven. De personages zijn niet de meest originele, maar je leeft wel met ze mee. Met de liefdes en de intriges in de familie. Beetje bij beetje wordt het mysterie van Maia’s afkomst ontrafeld.

Ondanks dat het hier en daar toch best voorspelbaar was, heb ik toch genoten van dit boek. Het leest lekker weg en is ideaal voor als je er toch even tussenuit wilt. Je waant je voor even in een totaal andere wereld. Riley heeft het ook erg slim aangepakt. Iedere zus heeft een eigen boek, dus ik heb nog wat te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.