Boeken

Wat ga ik lezen in juli en augustus?

De lijst met boeken die ik nog ongelezen in mijn kast heb staan, blijft maar groeien. Tijd om daar (voor de zoveelste keer) verandering in te brengen. In juli en augustus ben ik van plan om mijn bezoekjes aan de bieb even te staken om toch een aantal eigen boeken weg te lezen. Ik heb tien boeken uit de kast geplukt die ik als eerste wil lezen.

Alter Ego – Marissa Meyer

Alter Ego

De Rebellen zijn een groep jongeren met buitengewone vermogens en talenten, die is ontstaan uit een de ruïnes van een verpulverde samenleving. Zij waren degene die vrede stichtten, de chaos in orde veranderden en de maatschappij weer herstelden. Ze zijn dan ook een symbool van hoop en moed geworden – behalve voor de slechteriken die ooit door hen verslagen en verbannen zijn…

Nova heeft een reden om de Rebellen te haten, en wil maar één ding: wraak. Terwijl ze dichter bij haar doel komt, ontmoet ze Adrian, een Rebellen-jongen die gelooft in gerechtigheid, en in Nova. Maar Nova is loyaal aan iemand die aan allebei een einde zou kunnen maken.

Eerlijk is eerlijk, dit boek is nog gewoon van de bieb. Maar ik lees het wel deze maand, dus ik noem het toch maar even. Ik heb heel erg genoten van de The Lunar Chronicles van Meyer, dus ik ben erg benieuwd of dit boek net zo goed is.

Sonny Boy – Annejet van der Zijl

Sonny Boy

In de herfst van 1928 zien Waldemar Nods en Rika van der Lans elkaar voor de eerste maal. Het is een ontmoeting tussen twee werelden: hij is een jonge Surinaamse student, zij een veel oudere, getrouwde Hollandse met vier kinderen. Als Rika zwanger wordt van haar zwarte kostganger is het schandaal dan ook niet te overzien.

Het stel trotseert armoede en discriminatie en slaagt erin een gelukkig bestaan op te bouwen met hun zoontje Waldy, alias Sonny Boy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit, en besluiten ze joden in huis te nemen – met alle consequenties van dien.

Dit boek heb ik al een tijdje in de kast staan. Het formaat is ideaal om mee te nemen in mijn vakantiekoffer, dus ik denk dat ik hem daarvoor ook laat liggen.

Voor mij – Jojo Moyes

Voor mij

In ‘Voor jou’ heeft Louisa Clark besloten de stap te wagen: ze is alleen afgereisd naar New York, ervan overtuigd dat haar relatie met ambulancebroeder Sam dit avontuur zal overleven. In haar nieuwe baan wordt ze meteen in het diepe gegooid, want het leven van haar werkgever, de rijke familie Gopnik, speelt zich af in de hoogste sociale kringen. Daar ontmoet ze Joshua Ryan, die een onverwachte link met haar verleden blijkt te hebben…

Lou’s hart ligt bij Sam in Engeland, maar intussen speelt haar leven zich af in New York. Het wordt steeds moeilijker om de kloof te overbruggen. Zal Lou erin slagen om zichzelf niet te verliezen tussen deze twee werelden?

Ik las eerder Een leven na jou en Voor jou. Ik ben nu wel heel erg benieuwd hoe het verder zal gaan met Louisa.

Tokyo – Mo Hayder

Tokyo

De Britse studente Grey Hutchins reist naar Tokio, op zoek naar unieke filmbeelden van de beruchte massamoord van Nanking, waarbij het Keizerlijke Japanse Leger meer dan 300.000 burgers afslachtte.

Slechts één man kan haar helpen, een overlevende die nu gasthoogleraar is aan de befaamde Todai-universiteit in Tokio. Het gerucht gaat dat hij over documentair bewijs van Nanking zou beschikken. Maar hoe kan Grey zijn vertrouwen winnen?

Wanhopig en eenzaam accepteert ze een baan als hostess in een luxe nachtclub voor Japanse zakenlui en criminelen. Eén gangster domineert – een oude man in een rolstoel, bewaakt door een sinistere lijfwacht. Men zegt dat zijn rijkdom en gezondheid te danken zijn aan een krachtig elixer. Een elixer dat anderen willen hebben – tot elke prijs.

Nog nooit eerder las ik een boek van Mo Hayder. Ik nam het boek mee tijdens een boekverkoop in de bieb een paar jaar geleden. Hoog tijd dus dat ik het eens ging lezen.

Oorsprong Dan Brown

Oorsprong

Bilbao, het Guggenheim. Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, is te gast bij de spectaculaire onthulling van Edmond Kirsch’ ontdekking. Kirsch, een wereldberoemde, controversiële miljardair en futurist, claimt dat zijn ontdekking de wetenschap voor altijd zal veranderen, maar de onthulling ontaardt in chaos. Langdon weet ternauwernood te ontsnappen samen met Ambra Vidal, de elegante museumdirecteur. Ze vinden tegenover zich een bijna alwetende vijand met banden naar het Spaanse koningshuis en moeten, vertrouwend op hun gebundelde kennis, in een race tegen de klok symbolen, moderne kunst, extreme religies en verborgen geschiedenissen weten te doorgronden om Kirsch’ schokkende geheim te ontsluiten. En de adembenemende waarheid die ons tot nu toe is ontgaan, onder ogen te zien…

Ondanks de wisselende reacties op dit boek, wil ik het toch graag lezen. Tot nu toe heb ik alle avonturen van Robert Langdon verslonden, dus deze moet er ook aan geloven.

Goede Dochter – Karin Slaughter

Goede Dochter

Achtentwintig jaar geleden: het zorgeloze leven van zusjes Charlotte en Samantha Quinn en hun ouders wordt wreed verstoord door een gruwelijke aanslag. Hun moeder verliest daarbij het leven en hun vader wordt nooit meer de oude.

Achtentwintig jaar later: Charlotte – de klassieke ‘goede dochter’ – is advocaat geworden, in de voetsporen van haar vader. Dan is ze getuige van een nieuwe aanslag, en de details van het misdrijf halen de herinneringen naar boven die ze zo lang heeft geprobeerd te onderdrukken. Want de schokkende waarheid wil niet langer begraven blijven…

Dit jaar kwam Gespleten uit en die is inmiddels ook toegevoegd aan mijn boekenkast. Maar ik loop eigenlijk ook een beetje achter met de voorgaande boeken van Karin Slaughter.

Versier me dan – Jill Mansell

Verier me dan

Cleo schrikt zich lam als ze op een begrafenis opeens oog in oog staat met haar vroegere klasgenoot Johnny. Wat een pestkop was dat altijd; ze heeft er nog een complex van!
Kort daarna stort haar hele wereld in: ze komt er namelijk achter dat haar fantastische vriend Will al getrouwd is. Bovendien blijkt het huwelijk van haar zus Abbie en haar zwager Tom op springen te staan. Er moet dan ook heel wat gebeuren voordat Cleo zich weer met mannen inlaat, maar uiteindelijk vindt ook zij het geluk.

Hiervan heb ik de Dwarsligger editie, dus die zal ook in mijn koffer verdwijnen. Ik heb al veel van Jill Mansell gelezen. Ik weet eerlijk gezegd ook niet meer of ik dit misschien al heb gelezen, want het lijkt wel allemaal op elkaar. Maar het zal ongetwijfeld een fijn boek zijn voor even tussendoor.

Het beste van Adam Sharp – Graeme Simsion

Het beste van Adam Sharp

Na twintig jaar krijgt veertiger Adam Sharp, getrouwd en tevreden, uit het niets een bericht van zijn Eerste Echte Liefde. Samen hadden ze een fantastische tijd – hij speelde piano in een bar, zij zong – tot Adams tijd in Australië erop zat en hij terugkeerde naar Engeland. Overvallen door nostalgie en vragen – wat als hij wél had gekozen voor haar? – beantwoordt Adam het bericht. Is er een tweede leven voor zijn eerste liefde?

Een nieuw boek van Graeme Simsion. Eerder las ik Het Rosie Project en Het Rosie Effect. Daar heb ik erg van genoten. Ook dit is een Dwarsligger, dus gaat ook mee in de koffer.

Het meisje uit de trein – Irma Joubert

Het meisje uit de trein

Polen, 1944. Op een donkere nacht wordt ergens in een bos het broodmagere meisje Gretl gevonden. Ze wordt opgenomen in het straatarme gezin van Jakob Kowalsky. Gaandeweg komt Gretl tot rust en raken haar afschuwelijke herinneringen op de achtergrond.
Dan is de oorlog voorbij. Jakob blijft in Polen, maar Gretl wordt geadopteerd door een gezin in Zuid-Afrika. Ze vindt er een thuis en is er gelukkig in de warme Afrikaanse zon. Maar ‘s nachts, in het koude donker, zijn er de nachtmerries…
Wanneer Jakob naar Afrika komt en haar opzoekt, wordt Gretl opnieuw met het droevige geheim van haar verleden geconfronteerd.

Dit boek schafte ik aan, vanwege de 2+1 actie van Dwarsligger. Ik had Mansell en Simsion al, maar daar moest nog een derde mee. Ik besloot iets te nemen wat ik anders eigenlijk niet zo snel zou kiezen. En dat werd dus Het meisje uit de trein. 

Sterf twee keer – Tess Gerritsen

Sterf twee keer Rechercheur Jane Rizzoli reist af naar Afrika om een macabere moord op een taxidermist te onderzoeken. Terwijl patholoog-anatoom Maura Isles zich buigt over het toegetakelde lichaam van de man, zoekt Jane uit of er een verband bestaat tussen deze moord en de tragedie die zich zes jaar eerder afspeelde tijdens een safari in Botswana.

De boeken van Gerritsen heb ik net zo goed verslonden als die van Karin Slaughter. Maar ook daarvan heb ik ze nog niet allemaal gelezen. Ik ga ervan uit dat ook dit weer een spannende pageturner is.

Dit is mijn lijstje. Wat gaan jullie lezen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.