Boeken

Voor jou – Jojo Moyes

Voor jou

Tijdens mijn vakantie heb ik de vakantiebiebapp van de bibliotheek eens uitgeprobeerd op mijn tablet. Ondanks dat ik eigenlijk niet echt fan ben van digitaal lezen, vond ik dit wel handig eigenlijk. Op die app stond onder andere het boek ‘Voor jou’ van Jojo Moyes. Een boek waarvan ik nog nooit had gehoord, maar op de titel en de kaft afgaand leek het mij wel een leuk boek om even tussendoor te lezen. De verrassing was groot toen bleek dat het verhaal toch net iets meer is dan gewoon een liefdesverhaaltje voor tussendoor.

Louisa is midden twintig en vind haar simpele leventje wel best. Ze woont nog bij haar ouders, die het niet breed hebben. Ze werkt bij het café om de hoek, omdat ze geen echte opleiding heeft gedaan. Het geld heeft ze echter hard nodig om haar ouders een beetje te helpen. Ook heeft ze een vriend, Patrick. Ze passen goed bij elkaar, maar diep van binnen weet Louisa dat Patrick niet de ware is. Het café waar Louisa werkt, komt in zwaar weer, waardoor ze haar baan kwijt raakt. Vanwege de geldzorgen moet ze zo snel mogelijk iets nieuws zien te vinden. Het uitzendbureau vindt haar uitermate geschikt om als verzorger aan de slag te gaan bij Will. Will was ooit een vlotte zakenman, maar door een ongeluk zit hij nu aan zijn rolstoel en bed gekluisterd. Hij is verlamd vanaf zijn nek. Hij heeft veel pijn en heeft het moeilijk met het feit dat hij afhankelijk is van anderen. Hij zit ook niet op de komst van Louisa te wachten, maar  Louisa laat zich niet uit het veld slaan. Maar voor Will rest maar één oplossing voor zijn probleem. Wanneer Louisa van deze plannen hoort, probeert ze Will ervan te overtuigen om het niet te doen.

Ik heb dit boek in één ruk uitgelezen. Dit boek is een chicklit met een serieuze ondertoon. Ik heb hardop gelachen, maar op sommige momenten had ik ook een brok in mijn keel. Dat liefdesverhaaltje zit er zeker wel in. Louisa en Will zien elkaar zeker zitten. Maar Will weet ook dat hij het niet waar kan maken wat Louisa wil door zijn handicap. Het verhaal snijdt ook een onderwerp aan wat voer is voor verschillende discussies, namelijk euthanasie. De voors en tegens worden hierin heel goed uitgewerkt. Je merkt aan alle betrokken personages welk standpunt ze innemen. Dit boek is zeker een aanrader. Ik ga ook alvast op zoek naar het volgende boek van Jojo Moyes.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.