Boeken

Shopaholic to the rescue (Shopaholic grijpt in) – Shophie Kinsella

Shopaholic to the rescue

Vandaag ligt Shopaholic grijpt in (de allernieuwste!) pas in de winkel, maar ik heb hem al gelezen. Toen ik in Londen was, bleek mijn voorraad meegenomen boeken (het waren er maar twee) net niet genoeg. Dus voor het laatste weekend besloot ik toch nog even een bezoekje te brengen aan de boekwinkel. Ik zocht een niet al te dik en moeilijk boek voor de resterende tijd. Shopaholic to the rescue lag op een tafel en mijn oog viel er direct op. Ik heb ook niet lang getwijfeld of ik het mee zou nemen of niet. Het is het ideale boek voor even tussendoor.

Nog niet eens zo heel lang geleden las ik Shopaholic naar de sterren . Het vorige boek in de Shopaholic serie van Sophie Kinsella. Becky Bloomwood ging met haar gezin naar LA. Hier probeerde ze aan de bak te komen als topstylist. Daarnaast bleek haar vader een groot geheim te hebben, met als gevolg dat hij is vertrokken om ‘iets recht te zetten’. Maar Becky en haar moeder hoeven zich geen zorgen te maken. Echt niet! Maar dat doen ze toch en nu gaat Becky naar Las Vegas om haar vader te zoeken.

Becky doet dat niet alleen. Door alles wat er in LA gebeurt is, is het hard nodig om wat onderlinge banden aan te halen. Becky gaat op roadtrip van LA naar Las Vegas. In een camper. Met haar moeder die halsoverkop naar LA gevlogen in grote zorgen om haar man. Haar boezemvriendin Janice komt mee ter ondersteuning. Luke gaat natuurlijk mee en dochtertje Minnie. Vriendin Suze is ook van de partij, aangezien ook haar man Tarkie verdwenen lijkt te zijn. En dan gaat ook nog Becky’s ergste vijand Alicia mee. Halverwege sluit stylist Danny ook nog aan. Dolle pret in een camper.

Dat zou je ten minste zeggen met dat gezelschap in één camper. Maar dit boek is eigenlijk een stuk minder grappig dan alle vorige delen. Misschien komt het doordat Becky volwassen wordt. Dat is wat ze zelf zegt. Ze denkt na over haar leven en misschien wil ze nog wel een kind. Ze is zelfs niet in staat om te shoppen, zolang haar vader weg is. Deze totale andere Becky is toch wel even wennen. Maar dat betekent niet dat het boek minder leuk is. Het is ook niet zo dat er helemaal niets te lachen valt. Dat gebeurt evengoed. Zeker tegen het eind als Becky’s Elf in beeld komt.

Het boek is weer zoals vanouds geschreven. Je ziet alles gewoon voor je gebeuren. Bovendien was het voor mij een groot feest van herkenning, aangezien ik zelf ook al een keer in Las Vegas ben geweest. Dit is wel het meest ongeloofwaardige verhaal wat Becky mee heeft gemaakt. Maar dat vond ik persoonlijk niet zo heel erg. We hebben het over Becky Bloomwood, ten slotte. Je houdt ervan of je houdt er niet van.

Aan het verloop van de verhaallijn is wel te merken dat dit misschien wel eens het laatste boek in de reeks zou kunnen zijn. Van de ene kant vind ik dat jammer, maar van de andere kant is het misschien ook wel goed. Het wordt natuurlijk steeds lastiger om nieuwe originele avonturen te bedenken. Voor liefhebbers van Becky Bloomwood is dit een niet te missen boek. Het is een direct vervolg op het vorige boek, maar het is niet perse nodig om dat eerst te lezen.

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.