Reading Challenge
Boeken

Reading Challenge Update Mei

Dit jaar doe ik mee met de Hebban Reading Challenge. De uitdaging bestaat uit 50 categorieën plus jokers voor als je een van de categorieën niet zit zitten. Afhankelijk van je eigen doel lees kies je een boek die in één van de categorieën past. Lees je een boek uit, kun je de categorie in de lijst afvinken. Dat is een van mijn favoriete bezigheden, lijstjes maken en dan afvinken. Mijn doel staat op 60 boeken, wat dus eigenlijk betekent dat ik eigenlijk voor iedere categorie een boek mag lezen. En dan heb ik er nog tien reserve. Ik ben van plan om maandelijks een update te maken over hoe het er mee staat. Vandaag de update van Mei.

Een humoristisch boek

Een boek over een alligator die Albert heet, die als huisdier gehouden wordt en die naar huis moet is al humor op zich. Ik las het boek Albert moet naar huis en het past prima in deze categorie. Het is een boek wat vergelijkbaar is met De 100-jarige man die uit raam klom en verdween. Alleen schijnt het avontuur met de alligator op waarheid te berusten.

Een magisch boek

Ik las Fated van Alyson Noël tijdens de BB Readathon. Ik had deel twee en deel drie ook wel lezen tijdens dit weekend. Maar ik ben toch niet verder gekomen dan deel een. Maar magisch was het wel.

Een boek met een enorm lange titel

Jonas Jonasson is hofleverancier voor deze categorie. De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween las ik al eerder, dus voor dit jaar moest ik wat anders verzinnen. Gelukkig heeft de schrijver nog meer boeken met lange titels. Ik las De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje. De opzet is hetzelfde als De 100-jarige man. Ik vond dit boek wel een stuk leuker.

De Trilogie

Ja, daar is hij weer. De Trilogie. In de vorige updates kwam die ook al voorbij. Het zijn ten slotte wel drie boeken waar je doorheen moet. Ik koos voor de In de ban van de Ring trilogie van J.R.R. Tolkien. Deel 1 las ik al eerder. In deze maand las ik De twee torens en De terugkeer van de koning. Ondanks dat ik het verhaal al ken, was het wel nog steeds spannend.

Een boek vol romantiek

Ik had nog een boek van Jojo Moyes in de kast staan met de titel De laatste liefdesbrief. Daar moest wel wat romantiek in zitten, dacht ik zo. En ik werd niet teleurgesteld. Laat dat maar aan Moyes over.

Vrije keuze

Ik las ook nog Half wild van Sally Green. Het vervolg op Half Zwart. Die laatste las ik voor de kleur categorie. Die was zo spannend, dat ik deel twee ook direct wilde lezen. Maar die kon ik dan wel niet kwijt in een van de andere categorieën. Ach, een extra vrije keuze kan ook geen kwaad. Ik loop inmiddels toch al behoorlijk voor op mijn uitdaging.

Tussenstand

De totale stand staat nu op 32 boeken van de 60. Terwijl het jaar nog niet op de helft is, ben ik wel al over de helft met mijn boeken. Ik ben benieuwd of ik dat vol ga houden. Tot nu toe is het me gelukt, omdat ik werkloos thuis zat. Maar daar gaat verandering in komen, aangezien ik weer aan het werk kan. Hoeveel tijd ik nu over ga houden als leestijd, zie je volgende maand.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.