Boeken

Reading Challenge: Update februari/maart

Dit jaar doe ik mee met de Hebban Reading Challenge. De uitdaging bestaat uit 50 categorieën plus jokers voor als je een van de categorieën niet zit zitten. Afhankelijk van je eigen doel lees kies je een boek die in één van de categorieën past. Lees je een boek uit, kun je de categorie in de lijst afvinken. Dat is een van mijn favoriete bezigheden, lijstjes maken en dan afvinken. Mijn doel staat op 60 boeken, wat dus eigenlijk betekent dat ik eigenlijk voor iedere categorie een boek mag lezen. En dan heb ik er nog tien reserve. Ik ben van plan om maandelijks een update te maken over hoe het er mee staat. Vandaag de update van februari én maart

Deze keer heb ik zeven (en misschien wel acht) categorieën kunnen afstrepen. Dat zijn de volgende:

Reading Challenge

Een boek met een titel van maar één woord

Ik had eigenlijk een ander boek voor ogen, een boek wat ik pas nog gekocht heb. Maar toen besloot ik eens verder mijn kast in te duiken en toen vond ik Silo van Hugh Howey. Gek genoeg was ik al halverwege het boek, toen ik besefte dat Silo ook maar één woord is. Check! Het boek is overigens een echte aanrader voor liefhebbers van het science fiction genre. Het is echt heel erg spannend.

Een boek dat je al heel lang in je bezit hebt, maar nog niet hebt gelezen

Dit is een van de makkelijkste categorieën, aangezien dat geld voor veel van mijn boeken. Mijn NTL stapel is enorm. Maar ja, met welk boek begin je dan? Ik heb gewoon blind een boek uit de kast getrokken. En dat is uiteindelijk Ik mis je van Harlan Coben geworden, een superspannende thriller.

Een boek van een auteur met jouw initialen

Hiervoor heb ik eerst een uitgebreide google actie moeten ondernemen. Welke schrijver heeft de K en de H in de naam? Dus ik via de (echt heel erg uitgebreide) schrijvers lijsten op Wikipedia op zoek naar een geschikte schrijver. Via Europa naar Amerika (noord én zuid) via Afrika en Azië weer terug. Geen enkele schrijver te vinden. Ik had de moed al opgegeven totdat ik weer een blik wierp op die enorme NTL stapel van mij. En daar stond het boek voor deze categorie: And the Mountains Echoed van Khaled Hosseini! Binnenkort lees je hier een uitgebreide recensie, maar ik kan alvast verklappen dat ik dit een heel erg mooi boek vond.

Een boek van een Scandinavische auteur

Je NTL stapel wegwerken? Doe mee aan een uitdaging. Mijn stapel bevatte ook nog het gehele (deels ongelezen) ouvre van Lars Kepler. Voor deze categorie koos ik Slaap. Een boek wat ik in één ruk uitgelezen heb.

Een Non-Fictie boek

Bij deze categorie stond ik op het punt om een joker in te zetten. Ik lees alleen maar fictie was mijn eerste ingeving. Maar hallo, ik heb nog wat reisboeken én boeken over musicals die ook niet onder Fictie vallen. Eindelijk heb ik de tijd gevonden om het boek Musical 2.0 te lezen. Het is voor mij als musicalliefhebber een leuk boek om te lezen.

Een historisch boek 

Voor deze categorie koos ik Labyrinth van Kate Mosse. Al eerder las ik Citadel van dezelfde schrijfster. Ze schrijft heel gedetailleerd, misschien zelfs een beetje te. Het zijn ook niet de meest dunne boeken, dus ik moest er wel even doorheen. Maar uiteindelijk is het best een spannend boek.

Een boek dat dit jaar is verschenen

Bij deze categorie loop ik eigenlijk een beetje op de zaken vooruit. Ik las een boek wat hier eigenlijk nog niet eens uit is. In Londen was ik door mijn voorraad heen, vlak voor mijn laatste weekend. Dus ik besloot om toch nog maar een boek te kopen om de resterende tijd én de vliegreis door te komen. In de Londense boekwinkel zag ik het liggen, de titel leek wel gemaakt van neonletters, ik moest het gewoon meenemen. In Nederland komt het boek volgende week uit, maar ik las de nieuwste Shopaholic alvast! Het is een beetje een vrije interpretatie van een boek wat dit jaar is verschenen, maar het was de enige categorie waar die in pastte (Ja, ‘vrije keus’ is er ook nog, maar die wil ik graag nog even bewaren, als reserve).

Trilogie

Maart is nog niet helemaal voorbij, maar ik ben ook alvast begonnen aan de trilogie. Ik lees nu De Reisgenoten, het eerste deel van de In de Ban van de ring trilogie van J.R.R. Tolkien. Deel 1 en misschien ook nog wel 2 zal ik deze maand nog wel af kunnen strepen, maar de volledige trilogie verwacht ik volgende maand helemaal af te kunnen strepen.

Hoe sta ik ervoor?

In totaal staat de teller nu op 13 boeken,dus ik loop lekker op schema.

3 Comments

 • wiebie74

  13 boeken al? Lekker hoor! Ik heb zelf geloof ik iets van 7 of 8 gelezen en loop eigenlijk een beetje achter op mijn schema van elke week een boek. Ik doe ook mee met de Hebben reading challenge maar heb geen categorieën aangegeven om mijzelf het niet nog lastiger te maken.

  • Kim

   Op het moment zit ik ‘in between jobs’, dus ik heb nu ook tijd om te lezen ;). Anders had ik er ook wat minder gelezen. Ik vond de categorieën wel een goede manier om mijn NTL stapel te laten slinken.

 • Rowan - sillysis.nl

  Wat een gave en leuke challenge zeg! Ik denk dat je op deze manier opeens op boeken komt die je normaal niet zo snel zou lezen! Dat maakt het nog leuker! Ik ben benieuwd naar de volgende boeken die je gaat lezen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.