Reading Challenge
Boeken

Leesuitdagingen voor 2017

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent weer een nieuwe leesuitdaging. Ook dit jaar ben ik weer van plan om de Reading Challenge van Goodreads en die Hebban te doen. Vorig jaar heb ik ook de ‘lees iedere maand een Harry Potter boek’ uitdaging gedaan. Dit heeft me nu op het idee gebracht om dit met andere fantasy reeksen te gaan doen.

Goodreads

Goodreads geeft weer de mogelijkheid om een aantal te lezen boeken als doel in te stellen. Vorig jaar stond de teller op 60. Die heb ik uiteindelijk gehaald, ik zat er zelfs overheen. Voor 2017 ben ik van plan om de teller op 50 te zetten. Dat is een stuk minder dan vorig jaar.  In mijn glazen bol heb ik gezien dat ik misschien wel van plan ben om ook eens wat meer films en series te gaan kijken. Dan blijft er minder tijd over om te lezen, dus daar moet ik dan wel rekening mee houden.

Hebban Reading Challenge

De Nederlandse concurrent van Goodreads heeft voor 2017 een wel heel leuke uitdaging. De uitdaging van vorig jaar heb ik uiteindelijk niet helemaal volbracht. Ik was voor dit jaar dan ook van plan om gewoon alleen het aantal boeken te lezen. Maar die nieuwe Hebban Reading Challenge is te leuk om te laten schieten. Het is namelijk een wereldreis in boeken. Het grote voordeel van deze uitdaging is dat je niet vast zit aan een bepaald genre. Zolang het boek afspeelt in een bepaald land is het goed.

Landenchallenge

Ik ga de Landenchallenge doen. Het doel is om zoveel mogelijk verschillende landen af te vinken. Ik verwacht dat ik met landen als de Verenigde Staten, Groot-Brittanië, Zweden en natuurlijk Nederland geen problemen ga hebben. De uitdaging ligt bij het zoeken naar boeken die afspelen in landen als Iran of Colombia. De voortgang zal ik natuurlijk allemaal bij gaan houden. En wel op deze pagina.

Minichallenge

Naast de landenchallenge heeft Hebban ook een aantal minichallenges samengesteld. Niet alleen door Hebban zelf, maar je kunt ook zelf een uitdaging toevoegen. Het zijn er best al heel wat. Ik ga ze ook niet allemaal doen, maar ik heb er in ieder geval twee uitgekozen die ik wel ga doen. Van de rest zal ik ongetwijfeld wel enige inspiratie kunnen halen. En als ik tijd over heb kan ik ze altijd nog doen. Dit zijn de twee uitdagingen die ik wel ga doen:

  • Acht zinderende nummers een: dit zijn een aantal eerste delen van thrillerreeksen. Een aantal heb ik al gelezen, maar dan lees ik het eerstvolgende deel wat ik nog niet gelezen heb.
  • Acht Fantasy Werelden: Hier kan ik meteen mijn voornemen om een fantasyreeks te gaan lezen mee beginnen.

Dit zijn de uitdagingen die ik dit jaar wil gaan doen op leesgebied. Doen jullie ook mee aan een uitdaging?

2 Comments

  • Wanda

    Ik heb vorig jaar mijn aantal boeken van 55 ook niet gehad. Voor dit jaar heb ik het doel op 40 gesteld en zit ik nog te twijfelen of ik mij weer zal inschrijven voor de Hebban Challenge. Ik ken mezelf, na een aantal weken vergeet ik het gewoon bij te houden en dan verwatert het weer.

    • Kim

      Dat heb ik ook. Ik begin heel enthousiast, maar een jaar is dan erg lang. Ik vind het nu wel iets voordeliger dat je alleen maar hoeft af te vinken waar een boek zich afspeelt. Je hoeft geen rekening te houden met dikte, tijdsbeeld of genre.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.