Boeken

Mag ik je nummer even? – Sophie Kinsella

Aangezien ik tot nu toe alle boeken van Sophie Kinsella in mijn kast heb staan mocht Mag ik je nummer even? ook niet ontbreken. En wat een heerlijk boek is dit. Ik vind de boeken van Kinsella over het algemeen wel leuk, maar dit is toch wel een van haar beste. Er zit genoeg vaart in en een grote dosis humor, zoals je van haar gewend bent.

Poppy Wyatt staat aan de vooravond van haar huwelijk met de intellectuele Magnus, die ze eigenlijk pas een half jaar kent. Magnus komt uit een zeer vooraanstaande familie. Zijn ouders schrijven allebei stukken voor wetenschappelijke bladen. Haar verlovingsring die ze heeft gekregen is een familiestuk, die heel veel waard is. Maar dan gebeurt het, ze raakt de ring kwijt. Ze start een zoekactie naar de ring.

Tot haar grote schrik wordt vervolgens haar telefoon ook nog eens gestolen. Haar hele plan valt hiermee in duigen, wat moet je zonder telefoon beginnen. Gelukkig ziet ze zomaar een telefoon in een afvalbak liggen. En wat in een afvalbak ligt, mag je houden, is haar motto. Helaas voor Poppy behoort de telefoon aan een PA van een nogal botte zakenman Sam Roxton. Maar Poppy laat zich niet afschrikken en krijgt het voor elkaar om de telefoon te houden. Hierdoor komen hun beide levens toch samen.

Ik heb toch wel moeite gedaan om niet keihard in lachen uit te barsten tijdens het lezen van het boek. Vooral het gebruik van de voetnoten in het boek, dragen daaraan bij. Het verhaal zelf is wel voorspelbaar en af en toe een tikkeltje ongeloofwaardig, maar het is wel zo leuk geschreven dat ik dat maar voor lief genomen heb. Een aanrader voor de chicklit liefhebber.


Titel: Mag ik je nummer even?

Auteur: Sophie Kinsella

Uitgever: The House of Books

ISBN 9789044339338

Aantal bladzijde: 384

Genre: Chicklit

Waardering: 4/5 sterren

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.