Boeken

Leerling Tovenaar, Vader en zoon – Thomas Olde Heuvelt

Leerling Tovenaar, Vader en Zoon had ik al een tijdje in de kast staan. Ik heb het boek ooit aangeschaft toen ik Castle Fest bezocht. Gesigneerd en wel stond het al even te verstoffen op mijn boekenplank. Ik heb nog nooit eerder een boek van deze schrijver gelezen, maar dit boek was spannend genoeg om daar verandering in te brengen.

Travis is dertien als hij zijn vader verliest door een surfongeluk. Enige tijd later ontmoet hij een vreemde man die zich tovenaar noemt, of medicijnman. De tovenaar leeft naar eigen zeggen al duizenden jaren, hij is doodtarter. In ruil voor een wens, neemt hij het bewustzijn van mensen af, zodat hij zelf langer blijft leven. Travis wil graag net zo’n goede surfer zijn als zijn vader en levert daarmee zijn eerste wens af bij de tovenaar. De tovenaar verdwijnt ook uit Travis leven en daarmee is het voor Travis ook voorbij.

Totdat Travis twintig jaar later onverklaarbare klachten krijgt. Hij blijkt een rare ziekte te hebben, waarbij zelfs de dokters voor een raadsel staan. Voor Travis is het al snel duidelijk dat zijn pact met de tovenaar toch grote gevolgen heeft. Ondertussen is Travis getrouwd en heeft hij een zoon. Zijn vrouw heeft kanker en heeft niet lang meer te leven. In het belang van zijn zoon, gaat Travis op zoek naar de tovenaar in de hoop dat hij alles nog terug kan draaien.

Afgaand op de titel van het boek dacht ik dat ik fantasy boek in handen had. Ik had me al voorbereid op een epos ergens in een verzonnen land. De verbazing was dan ook groot toen bleek dat het verhaal gewoon in onze eigen wereld plaatsvind. In San Diego om precies te zijn. Het verhaal gaat ook meer richting de science fiction, horror kant op. Het boek is spannend, ik heb het in een ruk uitgelezen. Bij sommige stukken heb je ook nog best een sterke maag nodig. Het deed me een beetje denken aan de boeken van Stephen King. En dat is positief.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.