Reading Challenge
Boeken

Hoe staat het met mijn Reading Challenge?

Ik kreeg laatst een mail van Hebban met de vraag hoe het staat met mijn Reading Challenge. Ook van Goodreads kreeg ik dezelfde vraag. Tjsa, hoe staat het daar eigenlijk mee? Ik ben aan het begin van het jaar heel voortvarend begonnen. Inmiddels zitten we alweer aan het einde van het jaar. Heb ik het allemaal gehaald?

60 boeken lezen

In het begin van het jaar heb ik me tot doel gesteld om 60 boeken te lezen. Dat aantal is al jaren hetzelfde. Het spant er ieder jaar om of ik dat aantal haal of niet. Ik had dit jaar iets meer vrije tijd dan andere jaren, dus ik had iets meer leestijd. Dat heeft uiteindelijk niet heel veel uitgemaakt. Maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik in plaats van eind december begin december al boek nummer 60 uitlas. Hoera! Uiteindelijk zal ik zo rond de 65 uit gekomen.

De Hebban Reading Challenge

Naast het aantal boeken had Hebban nog een andere uitdaging. Lees boeken in 50 verschillende categorieën plus nog een paar joker categorieën. Daar ben ik heel enthousiast mee begonnen. Een detective? Geen probleem. Een boek geschreven door iemand die jonger is dan dertig? Makkie. Een debuutroman van een heel succesvolle auteur? Helemaal geen probleem mee. De vinkjes volgden elkaar in rap tempo op. Maar op een bepaald punt had ik alleen nog de categorieën over die wat lastiger waren. Een boek van de examenlijst bijvoorbeeld, die je nooit hebt willen lezen. De Ontdekking van de Hemel ligt bij mij in de kast, maar ik ben er toch nog niet aan begonnen. Een boek uit de 19e eeuw en het waargebeurde verhaal heb ik ook nog niet gelezen. Het doel van deze uitdaging was juist om eens wat anders te lezen dan anders. Uiteindelijk heb ik een stuk of 13 categorieën niet aangevinkt. Toch evengoed niet slecht. Er kwamen teveel leuke andere boeken voorbij die ik wilde lezen. Het moet natuurlijk ook leuk blijven. Bovendien kan ik er ook niets aan doen dat J.K. Rowling weer eens boek uitbracht. En dat heeft er weer toe geleid dat ik de rest ook weer eens heb gelezen. Voor je het weet ben je weer zeven boeken verder en is het jaar alweer bijna om.

Welke boeken waren nu het beste?

Ik heb best veel gelezen dit jaar. Maar welke boeken vond ik nu het beste? Hieronder staan ze op een rij. De volgorde is willekeurig, omdat ze allemaal stuk voor stuk op een andere manier goed zijn.

Reading Challenge

Ik geef je de zon – Jandi Nelson

Dit boek zal vooral de YA liefhebbers niet ontgaan zijn. Ik geef je de zon is een boek dat tegelijkertijd ontroerend en grappig is. Ik vond het een mooi boek. Staar je ook vooral niet blind op de YA stempel. Ook voor mensen die denken het YA genre al ontgroeit te zijn, is dit een aanrader.

Een leven na jou – Jojo Moyes

Een leven na jou is het vervolg op de Voor jou van Jojo Moyes. Ook het vervolg is een boek dat je leest met een lach en een traan. Na Wills dood moet Lou verder met haar leven. Het verhaal is wel anders, dan wat ik had verwacht, maar het was evengoed de moeite waard.

Mea Culpa – Clare Mackintosh

Op de valreep van 2016 las ik dit boek. En wat is dit een goed boek! Een thriller met een goed uitgewerkt verhaal. De kaft belooft een verbijsterende twist. Ik kan je verklappen dat het niet bij één twist blijft. Ik vond het een erg goed goed boek.

Endgame – James Frey

Iedereen kent The Hunger Games. Endgame van James Frey is een soortgelijk boek. Maar dan iets beter. Waar het bij The Hunger Games langzaam op gang komt, zit je bij Endgame meteen in het verhaal. Ook hier worden kinderen verplicht om een spel te spelen op leven en dood. Ik heb van dit boek genoten. Het is ontzettend spannend van begin tot eind.

Hex – Thomas Olde Heuvelt

Lees dit boek niet vlak voor het slapen. Ik las de vorige versie een tijd geleden en toen was ik al enthousiast. Omdat dit boek inmiddels de hele wereld overgaat werd er een nieuw einde geschreven. Dat maakte me toch nieuwsgierig. Ik kocht het boek en weer heb ik het met samengeknepen billen gelezen. Olde Heuvelt kan met recht vergeleken worden met Stephen King.

Tot zover mijn leesjaar 2016

De jaar is alweer bijna voorbij. Mijn leesuitdaging voor dit jaar is gehaald. Op naar een nieuw leesjaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.