Boeken

HEX – Thomas Olde Heuvelt

Ik heb altijd gedacht Thomas Olde Heuvelt een fantasy boeken schrijver was, maar toen ik zijn boek Leerling Tovenaar, Vader en Zoon uit had bleek dat toch niet zo te zijn. Het gaat meer richting het genre horror. Dat is nogal een verschil. Een vergelijking met Stephen King is dan ook snel gemaakt. En dat is een compliment! Ondanks dat maakte ik toch weer de fout met dit boek. Niet dat ik niet graag horror boeken lees hoor, af en toe gaat dat best wel. De boeken van Stephen King heb ik ook bijna allemaal gelezen. Met de titel HEX ga je er automatisch vanuit dat het toch weer wat meer richting fantasy gaat, maar dat is niet het geval.

HEX is nog horrorachtiger dan ‘Leerling Tovenaar’. In het hedendaagse dorp Beek, waart al eeuwenlang een Wylerheks rond. Haar ogen en mond zijn dichtgenaaid. Ze loopt door de straten en dringt huizen binnen, waar ze best dagenlang kan blijven staan. Iedereen in het dorp weet dat haar ogen niet geopend mogen worden. Het hele dorp doet er alles aan om haar voor de buitenwereld verborgen te houden. Eenmaal gevestigd in het dorp, mag je ook niet meer weg. Doe je dat toch dan houdt de wraak van de Wylerheks je in de greep. De jongeren in het dorp houden wel van wat spanning. Zij besluiten om de heks te filmen en daar een besloten website van te maken in de hoop dit ooit naar buiten te kunnen brengen. Maar het is de heks zelf die daar een stokje voor steekt. De middeleeuwen herleven weer in het moderne dorpje Beek.

Als je eenmaal begint met dit boek moet je er wel de tijd voor nemen. Je kunt het namelijk niet meer wegleggen. Het lijkt als de vloek van de heks de lezer zelf ook in zijn greep houdt. Het is ontzettend spannend geschreven met een spannende ontknoping. Een sterke maag is ook wel raadzaam er zitten best heftige stukken in. Maar het is het toch wel allemaal waard. Het is een ontzettend goed geschreven boek. Het boek wordt aangeraden voor de 15 plusser. Als je een stoere 15 plusser bent, die van dit soort boeken houdt, dan is het zeker aan te raden. Maar ben je chicklits of zo gewend, dan zou ik dit boek maar even laten voor wat het is. Of beginnen met een iets minder heftig boek.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.