Harry Potter en de Steen der Wijzen
Boeken

Harry Potter en de Steen der Wijzen – J.K. Rowling

Ik heb hem in huis! Harry Potter and the Cursed Child! Maar heb ik hem dan ook al gelezen? Nee, ik besloot om eerst nog even alle voorgaande boeken te gaan lezen. Geheel volgens mijn eigen traditie om eerst alle voorgaande boeken te lezen voor het nieuwste deel. Ook zocht ik nog naar een debuut boek van een zeer populaire schrijver voor de Hebban Reading Challenge. Die kan ik bij deze afvinken.

Harry Potter en de Steen der Wijzen

De Steen der Wijzen is het eerste deel in de reeks. De elf-jarige Harry woont bij zijn oom en tante. Hij heeft het daar op zijn zachts gezegd niet naar zijn zin. Op een dag krijgt hij een brief van Zweinstein, met het bericht dat hij is toegelaten op deze tovenaarsschool. Zijn oom en tante willen hier echter niets van weten en doen er alles aan om hem er niet heen te laten gaan. Half reus Hagrid haalt hem daar weg en laat hem zien dat er nog een totaal andere wereld bestaat. Hij komt te weten dat zijn ouders vermoord zijn door Voldemort. Eenmaal op Zweinstein maakt hij kennis met Ron Wemel en Hermelien Griffel. Het blijkt al snel dat het op Zweinstein niet helemaal veilig is.

Dit eerste boek is meteen ook het dunste boek. Het is eigenlijk ook een kinderboek, voordeel daarvan is dat het ook makkelijk is geschreven. Dat samen met het spannende verhaal heeft wel een nadeel. Dat is dat zodra je begint in het boek, niet meer op kunt houden met lezen. Dat had ik ten minste. Ik heb het boek al een paar keer gelezen en de films heb ik ook al een paar keer gezien. Het verhaal ken ik onderhand wel van buiten, maar toch blijft het spannend. Ook deze keer bleef ik weer doorlezen. Natuurlijk weet ik al hoe het af loopt, maar het blijft leuk om te lezen. De tovenaarswereld die J.K. Rowling gemaakt heeft, zit vol magie. Het helpt wel als je zelf een grote fantasie hebt en dat heb ik wel. Je ziet alles zo goed voor je. Ook de humor blijft er goed in zitten. Zelfs in de Nederlandse versie.

Misschien overbodig om te vermelden, maar dit boek is en blijft een aanrader.

Harry Potter (Re)Read

Ik ben niet de enige die van plan was om de boeken nog een keer te lezen. Serendipity Books bedacht een actie om de boeken (nog) een keer te lezen: De Harry Potter (Re)Read. Het plan is om iedere maand een deel te lezen. Ik heb me daar ook maar meteen aangemeld. In juli was dus deel 1 aan de beurt. Dat heb ik volbracht. Nu is het augustus en zou ik eigenlijk deel 2 moeten gaan lezen. De maand augustus is pas begonnen, dus ik heb nog tijd zat. Maar ik ben er nog steeds niet uit of ik niet toch gewoon The Cursed Child ga lezen…

One Comment

  • Marcia

    Sinds ik naar de Harry Potter Expo ben geweest in Brussel heb ik ook enorm veel zin om de Harry Potter boeken te herlezen. Voorlopig heb ik mezelf nog kunnen tegenhouden, maar ik denk dat ik mezelf binnenkort een weekje in huis opsluit.. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.