Boeken

Een alledaags verhaal over een allesomvattende liefde – Jessica Thompson

De twintigjarige Sienna werkt sinds een paar weken als schrijfster bij een tijdschrift. Als ze op een dag in de metro stapt om naar haar werk te gaan, ontmoet ze een ontzettend leuke jongen. Of eigenlijk is ontmoeten een groot woord, aangezien ze alleen maar oogcontact hebben. De teleurstelling bij Sienna is groot als de jongen in kwestie al is uitgestapt als zij moet uitstappen. Eenmaal op haar werk leert ze grafisch ontwerper Nick kennen, die net drie weken met vakantie is geweest. En dan mag het hallelujah koor inzetten, Nick blijkt de jongen uit de metro te zijn.

Dit klinkt als een zoetsappig ‘meisje ontmoet jongen, worden verliefd en ze leven nog lang en gelukkig’ verhaal. In grote lijnen is dit ook zo, maar in hun leven gebeurt er veel meer dan dat. In eerste instantie is aantrekkingskracht zo groot, dat ze op een gegeven moment niet verder komen dan een heel hechte vriendschap. Nick heeft zijn oude relatie nog om te verwerken. En Sienna heeft zo haar eigen geheimen. Het stel heeft maar liefst vijf jaren nodig om tot de conclusie te komen dat ze eigenlijk toch wel wat meer willen dan alleen vriendschap.

Op zich is dit een goed verhaal. Het wordt zowel vanuit het oogpunt van Nick, als vanuit het oogpunt van Sienna verteld. Alleen zo lang als de titel is, zo lang rekt het verhaal. Het is geen standaard liefdesroman. Er gebeurt ook genoeg rond de personages. Het geheim van Sienna’s vader is ook heel interessant om te lezen. Maar toch rekt het verhaal te lang naar mijn idee. Als het minder uitgebreid verteld was geweest, had er misschien meer vaart in gezeten. Vanwege de toch wel originele invalshoek geef ik het toch drie sterren.

 


Titel: Een alledaags verhaal over een allesomvattende liefde

Auteur: Jessica Tompson

Uitgever: Van Holkema & Warendorf

ISBN: 9789000305834

Aantal Bladzijde: 408

Genre: Roman

Waardering: 3/5 sterren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.