Boeken

Dert13n – Steve Cavanagh

Dert13n is het vierde boek van Steve Cavanagh. Dat wist ik niet toen ik eraan begon. Ik heb ook nooit eerder een boek van deze schrijver gelezen. Na het lezen van Dert13n gaat daar zeker weten verandering in komen.

Robert (Bobby) Solomon en zijn vrouw vormen het beroemdste Hollywood koppel van dit moment. Maar dan wordt zijn vrouw samen met haar vermeende minnaar dood aangetroffen. Bobby wordt gezien als hoofdverdachte. Alle bewijzen komen uit bij Bobby. Hij zelf blijft volhouden dat hij onschuldig is. Voormalig crimineel en tegenwoordig advocaat Eddie Flynn krijgt de taak om Bobby bij te staan en hem vooral uit de cel te houden.

De moordenaar is geen verdachte…

Hij zit in de jury.

Nee, dit is geen spoiler. Deze tekst staat gewoon pontificaal op de kaft van het boek. Je weet dus vanaf het begin al dat Bobby uiteindelijk wel als onschuldig zal worden aangemerkt. Dert13n wordt vanuit twee perspectieven beschreven. De een is Eddie Flynn, de advocaat. De ander is Joshua Kane. Al vrij snel wordt al duidelijk dat Kane degene is die de moorden heeft gepleegd. Tegelijkertijd leer je hem ook beter kennen, omdat zijn verleden ook uitgebreid wordt omschreven. Datzelfde geldt voor Eddie, die naast de moordzaak ook middenin een echtscheiding zit.

Dert13n speelt zich voornamelijk af in de rechtszaal. Je krijgt vooral een goede indruk over hoe het eraan toegaat met een jurybeoordeling. De gehele procedure wordt beschreven. Ook wordt ieder jurylid voorgesteld. Dat zou heel saai kunnen zijn, maar door de vlotte schrijfstijl van Cavanagh is het dat niet.

Omdat je al weet wie het gedaan heeft, is het natuurlijk hartstikke voorspelbaar. Toch wilde ik wel door blijven lezen, want misschien zit het toch nog anders. Je weet het nooit. Ik had er zelfs wel lol in, want ik wist lekker al wel wie het gedaan heeft. Op een gegeven moment weet je zelfs ook welk jurylid het is.

Ik ben blij dat ik door ben blijven lezen. Het verhaal is ontzettend spannend geschreven. Er zitten diverse onverwachte wendingen in. Met als klap op de vuurpijl de allerlaatste totaal onverwachte plottwist. Heel mijn zorgvuldig opgebouwde theorie over de moordenaar kon zo de prullenbak in. Dat had ik niet zien aankomen.

Dert13n is een ontzettend spannend geschreven thriller. Het is echt een aanrader voor de thrillerliefhebber.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.