Reading Challenge
Boeken

De eindstand van de leesuitdaging van 2017

Het einde van het jaar nadert en dus is het tijd om voor de jaarlijkse terugblik lijstjes. Te beginnen met de leesuitdaging. Bij de tussenstand in augustus stond de teller op 30 van de 50. Toen had ik het idee dat ik  de 50 makkelijk zou gaan halen. Maar het einde van het jaar was zoals altijd sneller daar dan verwacht. De grote vraag is of ik het dan wel gehaald heb?

Gehaald of niet gehaald?

In het begin van het jaar heb ik het aantal bewust iets lager gezet dan voorgaande jaren. Dit onder het mom van dat het wel leuk moet blijven. Het zag er heel lang naar uit dat het makkelijk te halen moet zijn. Toen ik maar liefst vijf boeken in mijn vakantie uit las, dacht ik dat ik wel rustig aan kon doen. Ik las wat dikke boeken, maar dat ging toch weer niet snel genoeg. Maar uiteindelijk las ik halverwege de maand december toch nog boek 50 uit! Hoera! Een mooie stempel erbij op Hebban en een ‘Completed’ sticker op Goodreads als beloning.

En de wereldreis?

Vol enthousiasme stortte ik me begin dit jaar ook op de landenchallenge van Hebban. Ook een aantal extra mini-challenges vond ik leuk. Maar met 50 gelezen boeken in een jaar is het toch lastig om die te volbrengen. Uiteindelijk heb ik welgeteld één mini-challenge bijna tot een goed einde kunnen brengen. Ik deed de mini-uitdaging acht zinderende nummers een. Acht thrillers die het startpunt zijn van een reeks. Dit jaar las ik Doodsimpel van Peter James, Jachtveld van Lee Child en De Verdenking van Michael Robotham. Vijf van de boeken stonden al op ‘gelezen’ en heb ik dus niet dit jaar gelezen, maar daar had ik ook verder geen tijd voor.

En dan die landen. Welke landen heb ik nog bezocht dit jaar? Ik heb uiteindelijk toch nog een behoorlijke reis om de wereld gemaakt. Dat is vooral te danken aan deel 2 en 3 uit de Endgame serie van James Frey. Ook met de eerste drie boeken van The Lunar Chronicles van Marissa Meyer heb ik best wat landen af kunnen vinken. Daarnaast heb ik ook wat uitstapjes gemaakt naar niet aardse werelden, zoals de Zes Hertogdommen van Robin Hobb en Prythian van Sarah J. Maas.

Het beste boek

Wat vond ik het beste boek wat ik gelezen heb dit jaar? Er zijn een aantal boeken die me echt zijn bijgebleven. Dit jaar ben ik bijvoorbeeld begonnen aan de Lunar Chronicles serie van Marissa Meyer. Ik ben halverwege, maar die bevielen me zeer goed. Ook las ik Het meisje in de trein van Paula Hawkins. Dit vond ik een erg goed boek. Maar de nummer één van dit jaar vond ik toch echt de Hof van Doorns en Rozen serie van Sarah J. Maas. Oké, ik weet het dat zijn drie boeken, maar als ik dan een van moet kiezen dan kies ik Hof van vleugels en verwoesting. Dat is deel drie in deze serie. Wat is dat een goede serie! Ik heb sinds Harry Potter nooit meer zo erg meegeleefd met de hoofdpersonages.Vleugels_en_Verwoesting

 

Wat te doen in 2018?

Het is het einde van het jaar en dan is het ook weer tijd om vooruit te kijken. Wat ga ik doen in 2018 met mijn leesuitdagingen. Ook in 2018 zal ik een doel voor mezelf stellen. En dat doel is…tromgeroffel…52 boeken! Slechts twee meer dan in 2017. De 50 haalde ik dit jaar halverwege december, waarna ik nog drie boeken heb uitgelezen. Die 52 moet dus te halen zijn. Dat komt ook neer op één boek per week, waarmee ik ook dit jaar mee kan doen met #boekperweek op twitter.

Het boekenpotje

Oké, ik beken, ik heb een volle boekenkast met best wel wat ongelezen boeken. Dat is natuurlijk niet heel verrassend. In september deed ik al een kleine uitdaging om alleen maar uit eigen kast te lezen. Die uitdaging is overigens prima verlopen met vijf uitgelezen boeken in twee weken. Dat ik vakantie had in die maand, kwam erg mooi uit. Ik zou er natuurlijk voor kunnen kiezen om het hele jaar uit eigen kast te lezen. Maar dat ga ik niet doen. Een maand kan ik nog net aan. Een heel jaar is misschien een beetje teveel van het goede. Ik heb ten slotte ook nog een lidmaatschap bij de bieb lopen. Maar dat betekent niet dat ik helemaal niets uit mijn eigen kast ga lezen. Ik had nog een lege pot staan, die toch een beetje stof stond te verzamelen. Ook heb ik nog genoeg leuke gezellig gekleurde papiertjes. Hierop kan ik mooi de ongelezen boeken uit mijn kast op schrijven. Deze doe ik vervolgens in de pot en voilá, mijn eigen Book Jar.

De wereldreis gaat door!

Die kaart hierboven ziet er toch een beetje kaal uit. Met 50 boeken in een jaar, waarvan de helft ook nog eens fantasiewerelden aan doet, krijg je die natuurlijk ook nooit vol. Dus ik dacht, waarom zou ik ermee stoppen? Ik heb dan ook besloten om in 2018 (en waarschijnlijk ook de jaren daarna) de wereldreis voort te zetten. Totdat ik elk land heb ingekleurd.

Mijn leesuitdaging is volbracht. Hoe staat het met die van jullie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.