Boeken

Boekenfestijn 2014

Afgelopen week is het Boekenfestijn in Eindhoven neergestreken. Laat dat nou bij mij in de buurt zijn. Ik heb nog geprobeerd om niet te gaan, maar dat is niet gelukt. Ondanks mijn in augustus ingestelde book buying ban, ging ik er toch naar toe. Nou had ik natuurlijk gewoon niets kunnen kopen, maar met al die mooie boeken binnen hand bereik heb ik toch weer een moment van zwakte getoond.

Bij deze hef ik mijn book buying ban dan ook op. Ik heb vijf boeken in plaats van vijftien boeken van de lijst gelezen en dat vond ik wel goed genoeg. Sinds augustus heb ik ‘Zijderups’ van Robert Galbraith aangeschaft en ben ik ook weer naar de bieb geweest. En nu dat boekenfestijn, dus die ban hang ik gewoon aan de wilgen.

IMG_20141101_200550

Maar goed, terug naar het boekenfestijn. Ik heb een hele stapel boeken meegenomen. Een tweede stapel net zo groot als deze heb ik ook daar gelaten, dus het was maar goed dat ik mezelf een budget had opgelegd ;).

Wat heb ik meegenomen?

1. Feniks van Deon Meyer

Er lagen meerdere boeken van Meyer, maar ik kon niet alles meenemen. Ik heb er dus maar eentje gekozen. Dit was ook de goedkoopste.

2. Labyrinth van Kate Mosse

Nadat ik met veel enthousiasme Citadel heb gelezen, wilde ik de andere boeken van Mosse ook lezen.En deze lag daar zomaar op mij te wachten.

3. De Wraak van Prada van Lauren Weisberger

Dit is het vervolg van ‘De duivel draagt Prada’, een boek wat ik leuk vond.

4. De zielenbreker – Sebastian Fitzek

Ik heb ooit in een boekwinkel gewerkt. Mijn collega’s waren super enthousiast over deze schrijver. Ik heb nog steeds geen boek van hem gelezen, dus ik vond het eens tijd worden.

5. De donkere tijd – Markus Heitz

Een boek wat al langer op mijn verlanglijstje staat. Nadat ik eerst langs deel 2 t/m 6 ben gelopen, zag ik eindelijk deel 1 liggen.

6. City of Bones – Cassandra Clare

Ook dit boek staat al langer op mijn verlanglijstje. In de bieb was deel 1 steeds uitgeleend en je kunt natuurlijk niet eerst bij deel 2 beginnen.

7. Alles is zoals het zou moeten zijn – Daphne Deckers

Dit boek leek me gewoon eens leuk om te lezen.

8. Joop van de Ende – Henk van Gelder

Als musicalliefhebber moet je de biografie van Neerlands godfather of musical toch gelezen hebben dacht ik zo.

9. Klassiekers

Net als vorig jaar heb ik ook weer een aantal klassiekers meegenomen. Dit keer koos ik voor Jane Eyre van Charlotte Brontë, Madame Bovary van Gustave Flaubert en Little Women & Good Wives van Louisa May Alcot.

 

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.