Boeken,  Reizen

De lange weg naar vrijheid – Nelson Mandela

De lange weg naar vrijheid

Ik heb nu een aantal blogs online gezet over mijn vakantie in Zuid-Afrika. Er rest nog één bestemming en dat is Kaapstad en de Kaap. Maar voor jullie dat kunnen lezen, iets anders. Zuid-Afrika is een prachtig land met indrukwekkende natuur. Maar Zuid-Afrika heeft ook een indrukwekkende geschiedenis.

Tijdens mijn reis heeft onze reisleidster ons ook wat geschiedenis verteld over het land. Zelf is ze een blanke Afrikaanse en ze vertelde ons gepassioneerd en geëmotioneerd over Nelson Mandela en de tijd van de apartheid. Je wordt dan toch wel weer met de neus op de feiten gedrukt. Eenmaal in Kaapstad bezocht ik ook Robbeneiland. Op dat moment besloot ik om zodra ik terug kwam van vakantie het boek ‘De lange weg naar vrijheid’ van Nelson Mandela te lezen.

N1

Dat boek heb ik inmiddels gelezen. Dit is zo’n boek wat iedereen gelezen zou moeten hebben. Het is het levensverhaal van Nelson Mandela. Het boek wat hij begon terwijl hij gevangen zat op Robbeneiland. Mandela heeft veel bereikt in Zuid-Afrika, maar heeft daarvoor ook heel veel dingen moeten laten.

Het is indrukwekkend om te lezen. Niet iedereen heeft het in zich om zo ver te gaan om je uiteindelijke doelen te bereiken. Het is ook zeker een boek wat je aan het denken zet. De weg naar vrijheid is lang. Maar vrijheid is nog steeds iets wat niet voor iedereen vanzelf sprekend is. En niet alleen in Zuid-Afrika.

 

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.