Boeken

De Jacht – Patricia Snel

Het tweede boek wat ik las in het kader van de ‘Ik lees Nederlands’ uitdaging was ‘De Jacht’ van Patricia Snel. Dit was mijn eerste kennismaking met de schrijfster. Echt een thriller is het niet, maar ik vond het wel een boek met een interessante invalshoek.

Eva Sanders is een Nederlandse reisjournaliste die de hele wereld rondreist voor haar werk. Door een bekend reisglossy wordt ze naar Congo gestuurd om daar een reportage te maken. Congo is niet direct het eerste land waar je aan denkt voor een vakantie, maar aan Eva de taak om daar verandering in te brengen.

Samen met fotograaf Laurent, zoon van de rijke familie Du Bonnet, bezoekt ze de mooiste plekjes die Congo te bieden heeft. In plaats van een hotel, logeert ze bij de familie Du Bonnet in hun grote luxe landhuis. Al snel merkt Eva dat er een aantal dingen niet kloppen. Tijdens het jaarlijkse jachtfeest verdwijnt plotseling een bekende dierenactivist. Eva krijgt informatie in handen over een illegale olifantenjacht die binnenkort gaat plaatsvinden. Eva staat voor de keuze. Zal ze meegaan in de luchtbel om Congo neer te zetten als mooi vakantieland of gaat ze toch voor de andere kant van Congo waar illegale ivoorhandel de boventoon voert?

Het verhaal leest lekker weg en is op sommige momenten best spannend. Ik vond het niet echt een thriller. Het was meer een verhaal wat de misstanden in de ivoorhandel aan de kaak stelt. De thriller elementen die erin zitten zijn een beetje cliché. Eva die in haar eentje als blanke vrouw in een achterafstraatje in een Congolese stad rondloopt, is natuurlijk vragen om moeilijkheden.

 De feit dat het boek speelt in Congo vond ik wel interessant. Het is weer eens wat anders dan al die boeken die in Nederland, Engeland of de VS afspelen. Ook de ivoorhandel vond ik een interessante invalshoek. Al met al vond ik dit een fijn boek om te lezen.

De Jacht Boek omslag De Jacht
Patricia Snel
Literaire Thriller
Mistral
Mei 2014
288

Ze rende en rende, langs stellingen, naar links, om een heftruck. De ruimte was schaars verlicht. Achter een pallet verstopte ze zich, naar adem happend en luisterend naar de snelle voetstappen. Zand schuurde onder schoenen. De vlugge passen werden trager, gingen over in kalme voetstappen, totdat het geknars over het beton ophield. De ijzingwekkende stilte werd doorbroken door een donkere stem. `Je bent dood, Eva Sanders, echode het. Eva Sanders reist voor een omvangrijke, toeristische reportage voor Global Travel Magazine naar Congo. Ze logeert op het landgoed van de koloniale familie Du Bonnet en belandt in een wereld van overvloed en luxe. Als op het jaarlijkse jachtfeest een belangrijke dierenactivist plotseling verdwijnt, wordt duidelijk dat niets is wat het lijkt. Eva krijgt informatie toegespeeld over een ophanden zijnde olifantenjacht en komt voor een lastige keuze te staan: haar ogen sluiten voor het dierenleed, of zich begeven in een schimmige wereld van ivoorhandel, corruptie en geweld. Wie kan ze nog vertrouwen in haar zoektocht naar de waarheid?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge